Στην πρόεδρο της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Στα χέρια της προέδρου της Βουλής (και προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας) Ζωής Κωνσταντοπούλου παραδόθηκε το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, που όπως αναφέρει η συνδικαλιστική παράταξη των δημοσιογράφων "Συσπείρωση" προβλέπει ότι η ΕΡΤ θα λειτουργήσει με όλους τους απολυμένους εργαζόμενους (στις 11/6/2013) και με όλες τις δομές της σε ολόκληρη της Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, όπως δημοσιεύει το Ποντίκι, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς,  το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ θα ανέρχεται  στους 2.500: «Το άθροισμα των επιλέξιμων για πρόσληψη πρώην υπαλλήλων της ΕΡΤ συν όσων πρώην τακτικών υπαλλήλων απασχολούνται στη ΔΤ με 2μηνες συμβάσεις και στη ΝΕΡΙΤ με συμβάσεις αορίστου χρόνου μετά από διαδικασίες ΑΣΕΠ, ανέρχεται σε 2.500 οι οποίοι αποτελούν το μέγιστο συνολικό προσωπικό της νέας ΕΡΤ».

Ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι ως αντιστάθμισμα για την εκπλήρωση των σκοπών της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας παραμένει το ανταποδοτικό τέλος ύψους 3 ευρώ μηνιαίως ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Περαιτέρω, μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες λόγω κατάργησης διοικητικών οργάνων και αντίστοιχων παροχών και προνομίων, αλλά και του περιορισμού των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΤ  Σ.Ο.Χ-ΑΣΕΠΑΘΗΝΑ 19/3/2015 Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου Σ.Ο.Χ-AΣΕΠ που εργάζονταν την 11/6/13 είχαν περάσει από πολλές αξιολογήσεις και κάλυπταν βασικές ανάγκες της ΕΡΤ για πολλά χρόνια,είναι άστοχο και άδικο να μένουν έξω,γνώριζαν της αποδοχής των προϊσταμένων τους ,των συναδέλφων τους και είχαν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.Ελπίζω να διορθωθεί η αδικία που είναι έτοιμη να επιτελεστεί. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνουΣΟΧ1/2011-ΑΣΕΠ. Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παράγοντας το ίδιο ακριβώς έργο με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, αλλά έχοντας λιγότερα δικαιώματα. Θα πρέπει να υπάρξει προσθήκη στο σχέδιο νόμου ώστε και αυτοί οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου δεν έχουν λάβει καν τα νόμιμα από τη μονομερή διακοπή της σύμβασης τους.Για να υπάρχει πλήρης αποκατάσταση της αδικίας που προκλήθηκε από την αντιδημοκρατική και παράνομη ενέργεια του κλεισίματος της ΕΡΤ, θα πρέπει οπωσδήποτε να επαναπροσληφθούν και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που απολύθηκαν στις 11/6/2013 χωρίς να δικαιούνται ούτε αποζημίωσης, μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς και ουσιαστικής προσφοράς στη Δημόσια Τηλεόραση. Ευελπιστούμε και περιμένουμε από αυτήν την κυβέρνηση να επαναφέρει τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σε όλα τα επίπεδα.

Εγώ αντιθέτως προτείνω να προσληφθεί όλη η Ελλάδα στην ΕΡΤ με σύμαση αορίστου χρόνου γιαί θεωρώ ότι όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.Δεν μας ενδιαφέρι αν η Ελλάδα πτωχεύσει μας ενδιαφέρει να διορισούμε άπαντες στο Δημόσιο και αν βουλίαξουμετ το ρίξουμε συναυλίες έξω από το ραδιομέγαρο.

Ετσι θα αποκατασταθεί η αδικία οι μισοί Έλληνες να ταίζουν τους άλλους μισούς του Δημοσίου και θα γίνουμε ένα προοδευτικός κράτος που θα ζητάει δάνεια μέχρι τελικής πτώσεως.

Εγγραφή στο all greek radio news