Αιχμές κατά αρχισυνδικαλιστών από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Η ανεπαρκής και ωφελιμιστική στάση των επικεφαλής των μεγάλων συνδικαλιστικών ενώσεων σχετικά με το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει βρεθεί στο στόχαστρο των εργαζόμενων που όλον αυτόν τον καιρό κρατούν ανοιχτή την ΕΡΤ και βλέπουν να περνάει ένα ανεπαρκές νομοσχέδιο με μεγάλες καθυστερήσεις.  Είναι σαφείς οι αιχμές για τους προέδρους των Ενώσεων Συντακτών, οι οποίοι σήμερα πανηγυρίζουν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ωστόσο επί κυβέρνησης Σαμαρά είχαν αρνηθεί να υποστηρίξουν τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ERT Open.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Νικητόπουλο, «Καποιοι πρόεδροι Ενώσεων Συντακτών που έλεγαν καταληψίες τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ συναντιούνται τον υπουργό για το σχέδιο νόμου ενώ οι Ενώσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να εκπροσωπηθούν από αγωνιζόμενους εργαζόμενους που υπάρχουν στα ΔΣ ή στις τάξεις τους.»

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει την ΕΡΤ από μηδενική βάση, αυτή όμως η πρόθεση δεν φαίνεται καθαρά στο νομοσχέδιο που δόθηκε για διαβούλευση. [...] Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα αρμόδια όργανά του (ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ), φταίνε και πολλοί άλλοι». Η Μαριλένα Κατσίμη θυμάται ότι όταν εισηγήθηκε ως μέλος στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να ανατεθεί σε μια ομάδα ειδικών να επεξεργαστεί ένα σχέδιο νόμου, οι πιο παλιοί συνδικαλιστές, με λίγες εξαιρέσεις, απαξίωσαν την πρότασή της. «Δεν είναι δουλειά του σωματείου, έλεγαν.»

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news