ΠΟΕΣΥ: Χωρίς κτίρια τα περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει ότι ενώ πηγές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι όλοι οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσουν, εντούτοις τα κτίρια στα οποία λειτουργούν αρκετοί από αυτούς, (Χανιά, Ρόδος, Κέρκυρα, Πάτρα, Ορεστιάδα, Ζάκυνθος, Πύργος, Καβάλα, Λάρισα, Βόλος, Κομοτηνή, Σέρρες, Φλώρινα)  προωθούνται προς πώληση, καθώς αναρτήθηκε ήδη στη «Διαύγεια» προκήρυξη για την εκτίμηση της εμπορικής τους αξίας.

«Αν και έχουμε επισημάνει από την Παρασκευή 13 Μαρτίου το γεγονός, το αρμόδιο υπουργείο Επικρατείας δεν έχει διαψεύσει αυτές τις εξελίξεις ούτε αποσαφηνίζει τις προθέσεις του σχετικά με την επαναλειτουργία των περιφερειακών σταθμών. Η κυβέρνηση ελέγχεται τουλάχιστον για έλλειψη ετοιμότητας αν όχι για επίδειξη ασυνέπειας. Είτε κάποιοι υπονομεύουν εκ των έσω τη διαδικασία επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, είτε αποβλέπουν στη στάθμιση-αξιολόγηση των αντιδράσεων που πιθανόν θα προκληθούν αν κλείσουν οι περιφερειακοί σταθμοί. Έτσι ή αλλιώς, οφείλει να δώσει άμεσα σαφείς εξηγήσεις για τις αντιφατικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται για το επίμαχο αυτό πρόβλημα, που απασχολεί όλους τους Έλληνες και αποτέλεσε βασική δέσμευση της κυβέρνησης. Η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της.»

Σχόλια

Στo παρόν άρθρο 16/περι ΕΡΤ έχουν εξαιρεθεί όλοι οι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου (Σ.Ο.Χ.) οι οποίοι εργάστηκαν στο φορέα και απώλεσαν την εργασία τους την 11/6/2013. Για τους παραπάνω εργαζομένους δεν υπήρξε καμία μέριμνα ούτε καν σε επίπεδο αποζημίωσης, ως όφειλε το Ελληνικό δημόσιο και τώρα καμία μέριμνα για την αποκατάστασή τους. Να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω εργαζόμενοι είχαν βρεθεί αξιοκρατικά στην ΕΡΤ Α.Ε. μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και πληρούν όλα τα κριτήρια για την εργασία τους στο δημόσιο, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο νόμο και η πρόσληψη τους είναι μέσω σκοτεινών διαδικασιών με Π.Δ. και άλλα τεχνάσματα μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.Μετά από δύο χρόνια αναμονής, με τις ελπίδες μας επιτέλους να αναπτερώνονται με το νομοσχέδιο περί αναβίωσης της ΕΡΤ, μετά από τον γολγοθά της ανεργίας που η πλειονότητα από εμάς βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει,η κάθοδος στην πραγματικότητα ήταν για άλλη μία φορά σκληρή. Ακόμα και τώρα με την κυβέρνηση του «λαού», με την κυβέρνηση της «δικαιοσύνης», απουσιάζει το σωστό και το δίκαιο. Καμία αναφορά στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, που χρόνια κάλυπταν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ. Καμία αναφορά στην επαναφορά τους ή έστω στην αποζημίωσή τους που εκρεμμεί εδώ και δύο χρόνια. Όλοι οι υπόλοιποι, αρκετοί από τους οποίους τοποθετήθηκαν σε θέσεις με τους γνωστούς τρόπους, αποζημιώθηκαν και μπόρεσαν να ζήσουν έστω και για ένα διάστημα αξιοπρεπώς. Ρωτάτε, κύριοι, πως ζήσαν τόσα χρόνια οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, με τα ψίχουλα της αποζημίωσης του ενός μήνα;Απαράδεκτη συμπεριφορά της προηγούμενης κυβέρνησης,απαράδεκτη και της τωρινής που απλώς υποσχέθηκε αλλά δεν βλέπουμε να υλοποιεί τις υποσχέσεις της.Ντροπή. Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή το δίκαιο επιτέλους να λειτουργήσει.

Εγγραφή στο all greek radio news