«Δεν αργεί η επιστροφή της ΕΡΤ. Απλά, το Πάσχα έπεσε νωρίς φέτος»

Προβληματισμός επικρατεί στην ERT Open  σχετικά με τις διαρκείς αναβολές στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Παρότι οι προσδοκίες πολλών ήταν ότι η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει την επόμενη των εκλογών, οι συνεχείς καθυστερήσεις έχουν φέρει «στο αμήν» τους απλήρωτους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν το άνοιγμα της ΕΡΤ να έρχεται με καθυστερήσεις μηνών από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα μεγάλο παράπονο έχω: ότι στην απόφαση να μην υπάρξει άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν έλαβαν υπόψιν τον παράγοντα άνθρωπο που έχει λιώσει στα κτίρια, έχει φτάσει και ξεπεράσει τα όριά του, έχει εξουθενωθεί ψυχικά, παράτησε υποχρεώσεις, οικογένεια, έχει τρελαθεί και δεν το ξέρει, ή μάλλον το ξέρει. Και του λένε να κάνει υπομονή. Η υπομονή μας τελείωσε.», σημειώνει ο δημοσιογράφος του καναλιού Στέλιος Νικητόπουλος και προσθέτει αστειευόμενος: «Δεν αργεί η επιστροφή της ΕΡΤ. Απλά, το Πάσχα έπεσε νωρίς φέτος.»

«Έχω ζήσει ΟΛΟ αυτό το διάστημα, δίπλα σε ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν 1 Ευρώ για καφέ, που τους έκοψαν το ρεύμα και ζούσαν στο σκοτάδι ή κρύωναν χωρίς καλοριφέρ... Έχω νιώσει ανθρώπους που δεν έχουν να πάνε στο περίπτερο για τσιγάρα και που δεν έχουν λεφτά για να βάλουν βενζίνη και το κόβουν με τα πόδια... Έίναι τιμή μου που έχω γνωρίσει τέτοιους ανθρώπους και αγωνιστές...», γράφει ο Νίκος Αγγελίδης της «Πρωινής Ενημέρωσης».

«Αντιλαμβάνομαι τον ανηλεή αγώνα με τον χρόνο, που δεν επέτρεψε να μελετηθεί επαρκώς η δυνατότητα δημιουργίας ενός πραγματικά πρωτοποριακού φορέα. Ωστόσο, υπήρχε χρόνος πριν για προπαρασκευή. Ένα μελετημένο νομοσχέδιο θα έπρεπε να είναι έτοιμο από καιρό» γράφει η Μαριλένα Κατσίμη στην Αυγή.

Πηγή γελοιογραφίας: Παναγιώτης Αλιατάς στο AEK-LIVE

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Στo παρόν άρθρο 16/περι ΕΡΤ έχουν εξαιρεθεί όλοι οι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου (Σ.Ο.Χ.) οι οποίοι εργάστηκαν στο φορέα και απώλεσαν την εργασία τους την 11/6/2013. Για τους παραπάνω εργαζομένους δεν υπήρξε καμία μέριμνα ούτε καν σε επίπεδο αποζημίωσης, ως όφειλε το Ελληνικό δημόσιο και τώρα καμία μέριμνα για την αποκατάστασή τους. Να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω εργαζόμενοι είχαν βρεθεί αξιοκρατικά στην ΕΡΤ Α.Ε. μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και πληρούν όλα τα κριτήρια για την εργασία τους στο δημόσιο, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο νόμο και η πρόσληψη τους είναι μέσω σκοτεινών διαδικασιών με Π.Δ. και άλλα τεχνάσματα μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.Μετά από δύο χρόνια αναμονής, με τις ελπίδες μας επιτέλους να αναπτερώνονται με το νομοσχέδιο περί αναβίωσης της ΕΡΤ, μετά από τον γολγοθά της ανεργίας που η πλειονότητα από εμάς βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει,η κάθοδος στην πραγματικότητα ήταν για άλλη μία φορά σκληρή. Ακόμα και τώρα με την κυβέρνηση του «λαού», με την κυβέρνηση της «δικαιοσύνης», απουσιάζει το σωστό και το δίκαιο. Καμία αναφορά στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, που χρόνια κάλυπταν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ. Καμία αναφορά στην επαναφορά τους ή έστω στην αποζημίωσή τους που εκρεμμεί εδώ και δύο χρόνια. Όλοι οι υπόλοιποι, αρκετοί από τους οποίους τοποθετήθηκαν σε θέσεις με τους γνωστούς τρόπους, αποζημιώθηκαν και μπόρεσαν να ζήσουν έστω και για ένα διάστημα αξιοπρεπώς. Ρωτάτε, κύριοι, πως ζήσαν τόσα χρόνια οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, με τα ψίχουλα της αποζημίωσης του ενός μήνα;Απαράδεκτη συμπεριφορά της προηγούμενης κυβέρνησης,απαράδεκτη και της τωρινής που απλώς υποσχέθηκε αλλά δεν βλέπουμε να υλοποιεί τις υποσχέσεις της.Ντροπή. Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή το δίκαιο επιτέλους να λειτουργήσει.» Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Α.Ε. που υπηρετούσαν την 11/06/2013 με οποιοδήποτε είδος
σύμβασης ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εξαιρουμένου του Προσωπικού Ειδικών Θέσεων, των Ειδικών
Συμβούλων, των Γενικών Διευθυντών που δεν ήταν υπάλληλοι της ΕΡΤ και των εργαζομένων που έχουν
ζητήσει εν τω μεταξύ να συνταξιοδοτηθούν».(ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ)
Ελπίζω να μην ξεχαστούν και αυτές από την κυβέρνηση.
Όλοι όσοι απολύθηκαν,αορίστου ή ορισμένου χρόνου,την 11/6/2013 βίωσαν τα ίδια συναισθήματα.
Γιατί μας ξεχάσατε?Θελουμε την δουλεια μας...

Το σημείο που δεν συμφωνώ είναι οι πρώην συμβασιούχοι του Π.Δ που όπως αφήνεις να εννοηθεί "δεν ήταν αξιοκρατικοί ή διορίστηκαν με σκοτεινή διαδικασία". Οι άνθρωποι αυτοί είχαν προσφέρει πολλή δουλειά, εξαντλητική πολλές φορές, και συνέβαλαν ουσιαστικά στο έργο της ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Κοίτα, ο ΑΣΕΠ δεν μπορείς να πεις πως είναι απόλυτα αξιόπιστος, αφού πολλά καλά χαρτιά ιδιωτικού τομέα δεν αναγνωρίζονται. Για παράδειγμα δεν μπορείς να αναγνωρίζεις απλά μόνο το ECDL, και το Proficiency, και να μην αναγνωρίζεις χαρτιά πληροφορικής της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης επειδή είναι αμερικανικό σωματείο και όχι ευρωπαικό. Ας μην ξεχνάμε πως η ίδια η Ευρωπαική Ένωση έχει υπενθυμίσει πολλές φορές στην Ελλάδα πως θα πρέπει να αναγνωρίσει τα χαρτιά ιδιωτικής, όπως των λεγόμενων "κολεγίων", και εντάξει κανείς δεν έχει απαίτηση να είναι εξισωμένος με αποφοίτους ΑΕΙ, αλλά έστω μπορούσε να τα αναγνωρίσει σε επίπεδο ΤΕΙ. Στα υπόλοιπα εύχομαι να δικαιωθείτε όλοι, και να επανέρθετε στις θέσεις σας.

Εγγραφή στο all greek radio news