Τα επεισόδια της Λιλιπούπολης 30/3 ως 3/4

Κάθε μέρα λίγο μετά τις 07:30 το πρωί, η θρυλική Λιλιπούπολη έρχεται δυναμικά στις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος της ραδιοφωνίας της ΝΕΡΙΤ, στο τέλος της εκπομπής «Πρώτη Καλημέρα» με την Έλενα Καραγιάννη και τη Νατάσσα Βησσαρίωνος. Η ΝΕΡΙΤ μας ενημερώνει τη θα συμβεί στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας:

Δευτέρα 30 Μαρτίου:. «Λουτρά»

Ο δόκτωρ Δρακατόρ, ο Κουκουτούζ και ο Παπαγάλος πάνε για ανασκαφές στην αρχαία Παπουαλίλη. Στο δρόμο συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν πάρει φαγητό μαζί τους. Προσπαθώντας να ξεριζώσουν ένα μεγάλο λάχανο, ο Κουκουτούζ πέφτει σε μια τρύπα στο έδαφος και ανακαλύπτει τα αρχαία ζεστά λουτρά της Λιλιρόης.

Τρίτη 31 Μαρτίου:. «Επισκέψεις στο σπίτι της Πιπινέζας»

Η Πιπινέζα καλεί στο σπίτι της τον Δυστροπόπιγγα, την Όφη Σόφη και τον δόκτορα Δρακατόρ για να δουν τι θα κάνουν με τον δήμαρχο Χαρχούδα που έχει κλειδωθεί στο Δημαρχείο, στενοχωρημένος από τη συμπεριφορά των κατοίκων της Λιλιπούπολης. Ο Παπαγάλος όμως με τον Μπιξ-Μπιξ, που βρίσκονται κι αυτοί στο σπίτι για παιχνίδι, τους κάνουν άνω-κάτω.

Τετάρτη 1 Απριλίου: «Σκάλα της Λιλιπούπολης»

Ο δήμαρχος Χαρχούδας βγάζει λόγο στους λιλιπουπολίτες και τους υπόσχεται ότι θα τους κάνει πλέον όλα τους τα χατίρια. Η Όφη Σόφη ζητά κάτι αντίστοιχο με τη Σκάλα του Μιλάνου για να μπορεί να τραγουδάει. Οι υπόλοιποι που νομίζουν ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη ξύλινη σκάλα, σπεύδουν να την κατασκευάσουν.

Πέμπτη 2 Απριλίου: . «Πονόδοντος»

Ο Γλυκόσαυρος είναι κλεισμένος στο ζαχαροπλαστείο του «Η ιπτάμενη χαλβαδόπιττα» γιατί υποφέρει από πονόδοντο. Με τη βοήθεια των φίλων του όμως, μεταφέρεται στο οδοντιατρείο που υπάρχει στο μουσείο της Λιλιπούπολης με όλα τα πράγματα του κόσμου και γίνεται καλά.

Παρασκευή 3 Απριλίου: «Κουκουτούζ στο κάστρο»

Ο Μπιξ-Μπιξ και η Μπομπίλα βγαίνοντας να μαζέψουν ανεμώνες, φτάνουν στο μισογκρεμισμένο κάστρο του δόκτορα Δρακατόρ, όπου θα βρουν τον Κουκουτούζ. Εκεί, ζητώντας απλά και μόνο ένα ποτήρι νερό, θα βρεθούν μπροστά σε κάποιες εντυπωσιακές εφευρέσεις του δόκτορα Δρακατόρ.

Την επιμέλεια για την επανεμφάνιση της σειράς στις ραδιοφωνικές συχνότητες του Πρώτου έχει ο Σιδερής Πρίντεζης.Όσοι έχασαν τα προηγούμενα επεισόδια της Λιλιπούπολης, μπορούν να τα ακούσουν on demand διαδικτυακά, στη διεύθυνση http://bit.ly/1G8Sjz9

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news