5η μέρα κατάληψη στο Κόκκινο: έκοψαν και το τηλέφωνο στους καταληψίες

Η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο" συνεχίζει τις προσπάθειες απομόνωσης των καταληψιών, που παραμένουν κλειδαμπαρωμένοι στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού στην οδό Σαρρή στου Ψυρρή. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες δόθηκε εντολή να διακοπεί και η τηλεφωνική γραμμή την οποία χρησιμοποιούσαν οι καταληψίες για τηλεφωνική επικοινωνία με κρατούμενους και απεργούς πείνας. Παράλληλα έγινε προσπάθεια να εμποδιστεί η αναμετάδοση του προγράμματος μέσω διαδικτύου, καθώς κάποιος υπάλληλος του ραδιοφωνικού σταθμού προσπάθησε μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης να ανακτήσει τον έλεγχο κάποιου υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν οι καταληψίες για το διαδίκτυο. 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Τρίτη το πρωί έχει αποκοπεί το κατειλημμένο κτίριο από τη ραδιοφωνική συχνότητα των 105,5, ωστόσο οι αλληλέγγυοι στους πολιτικούς κρατούμενους δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Το ενημερωτικό πρόγραμμά τους μεταδίδεται από τους 93,8 των FM και μέσω διαδικτύου ενώ για σήμερα είχε προγραμματιστεί μετάδοση «Δελτίου Αντιπληροφόρησης» καθώς και ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους κρατούμενους Γ. Μιχαηλίδη και Γ. Καραγιαννίδης.

Κατά τα άλλα, όπως δημοσιεύει σήμερα ο «Βηματοδότης» οι υπεύθυνοι δεν θα ζητήσουν την επέμβαση της Αστυνομίας, «για να μην τους δώσουμε αφορμή για επεισόδια» και ότι τώρα περιμένουν να φύγουν. Ωστόσο ταυτόχρονα φαίνεται να συνεχίζουν την προσπάθεια μείωσης των αιτημάτων, καθώς διαρρέουν ότι τα αιτήματά τους καλύπτονται από τον Νόμο Παρασκευόπουλου, κάτι το οποίο δεν ισχύει στο σύνολό τους.

Επίσης, τα στελέχη του Κόκκινου φαίνεται έχουν υπό επιτήρηση το κτίριο και να καταγράφουν τη συμπεριφορά τους, ενώ προσπαθώντας να ευτελίσουν την πολιτική υπόσταση των καταληψιών διοχέτευσαν στον τύπο την πληροφορία ότι «μερικά κορίτσια έρχονται στην κατάληψη με ταξί» και ότι «εμφανίστηκε ένα μαύρο τζιπ που έφερε στους καταληψίες πίτσες».

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news