Με αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ έληξε η κατάληψη στο Κόκκινο Καβάλας

Έληξε το απόγευμα της Τρίτης η κατάληψη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" της Καβάλας. Η κατάληψη είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί, εμποδίζοντας την είσοδο και στα συστεγαζόμενα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημείο έφτασαν και οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην Καβάλα, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Ηλίας Ιωαννίδης και Αλεξάνδρα Τσανάκα, αλλά οι καταληψίες δεν επέτρεψαν ούτε σε εκείνους να μπουν και είχαν σύντομο διάλογο στην είσοδο με κάποιους από αυτούς. Η κατάληψη στα κεντρικά της Αθήνας συνεχίζεται. Η καταληψίες άφησαν αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τη φίμωση όπως είπαν της φωνής τους, με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η κατάληψή στο ραδιοφωνικό σταθμό "στο κόκκινο" καβάλας και στα γραφεία του σύριζα στην καβάλα έληξε. Ήταν μία μορφή αγώνα σε ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους απεργούς πείνας. Εκπληρώσαμε το στόχο μας και οι δράσεις αλληλεγγύης θα συνεχίσουν στο δρόμο. Δυστυχώς η "ριζοσπαστική" κυβέρνηση του σύριζα πρόλαβε και απέκλεισε τη μετάδοση του σταθμού τόσο στα FM όσο και στο διαδίκτυο μέσα στο πρώτο μισάωρο (όμοια με τη φίμωση του κατειλημμένου ραδιοσταθμού του κόκκινου στην Αθήνα). μετά το μαύρο της ερτ ήρθε το μαύρο του κόκκινου.

»Τόσο πολύ τους πείραξε η κίνηση αυτή αλληλεγγύης που πέρα απ'το ότι βγήκαν έκτος εαυτού και έβριζαν τους αλληλέγγυους, προσπάθησαν να αποτρέψουν σύντροφο να εισέλθει, ενώ είναι άξιο αναφοράς η απορία της βουλευτή τσανάκα για ποίο λόγο κάνουμε κατάληψή "αφού ακόμα δεν έχει πεθάνει κάνεις". Τόσο εξαγριωμένους δεν τους είδαμε ποτέ απέναντι σε φασίστες και πατριώτες, ούτε καν όταν αλωνιζανε στις εκδηλώσεις τους με τις φασιστομπλουζες τους. Τώρα που πέρασε η προεκλογική περίοδος και δεν έχετε λόγο να εκμεταλλευτείτε αγώνες απεργών πείνας, ασχολείστε με τα γραφεία σας και αδιαφορείτε για ανθρωπινές ζωές.

»Όταν επί κυβέρνηση ΝΔ γίνονταν βασανιστήρια σε απεργούς πείνας στα νοσοκομεία, έφταιγε ο ακροδεξιός Σαμαράς. τώρα που γίνονται και πάλι βασανιστήρια, ποίος ευθύνεται;..... η πρώτη φορά φασιστερα. Ο αγώνας δεν τέλειωσε, οι δράσεις αλληλεγγύης θα συνεχιστούν μέχρι τη δικαίωση και του τελευταίου απεργού πείνας. Αλληλεγγύη σε όλους τους πολίτικους κρατουμένους απεργούς πείνας. Αλληλεγγύη σε όλους τους ασθενείς κρατουμένους του νοσοκομείου φυλάκων κορυδαλλού. Αλληλεγγύη σε όλους τους μετανάστες απεργούς πείνας και όχι μονό.... σε όλους όσους διεκδικούν την ελευθέρια τους

»αλληλέγγυοι -ες στους απεργούς πείνας από την Καβάλα»

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news