Πέθανε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Βαγγέλης Βέκιος

Πέθανε την Τρίτη 17 Μαρτίου στις επτά το πρωΐ  στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" ο Βαγγέλης Βέκιος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και είχε καταγωγή από την Κύμη της Εύβοιας. Ήταν μουσικός, ραδιοφωνικός παραγωγός, συνθέτης και στιχουργός. Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε πολλούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων οι 90,2 Αριστερά στα FM, Πλάνετ και Εν Λευκώ. Ήταν από αυτούς που οραματίστηκαν ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Αριστεράς και δική του ιδέα ήταν και ο ραδιοσταθμός Στο Κόκκινο 105,5 με αρχικό σκοπό τη δημιουργία ενός ραδιοφώνου που δε θα έπαιζε τα ίδια και τα ίδια, τα ''σκυλοβαρετά άτεχνα έντεχνα'', όπως τα έλεγε. Υπήρξε διευθυντής προγράμματος το ραδιοφωνικού σταθμού από το 2006, όταν πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αθήνα.  Τα τελευταία χρόνια υπήρξε εκ των δημιουργών του διαδικτυακού ραδιοφώνου Πορτοκαλί και δημιουργός του web radio Μωβ, μέλη της οικογένειας του ραδιοσταθμού στο Κόκκινο.

Επίσης ήταν εξαιρετικά ενεργός μουσικός, καθώς ήταν ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Ταξιαρχιών, παίζοντας κρουστά και τύμπανα στους δίσκους «Disco Tsoutsouni», «Μουσικές Ταξιαρχίες», «Αν η Γιαγιά μου Είχε Ρουλεμάν» και «Made in Greece Vol.1». Επίσης συμμετείχε σε μία σειρά μουσικών σχημάτων, όπως στους «Ντέρτι», «Τέσσερις Εποχές», «Blue Light», «Σελάνα» και τους Vavoura Band.  Ίδρυσε το συγκρότημα των Ελελευ, και κυκλοφόρησε έναν ομώνυμο δίσκο, στον οποίο έπαιξε τύμπανα και έγραψε τους στίχους και την μουσική. Ήταν επίσης ιδιοκτήτης του μουσικού club «Χύμα» στο Χολαργό.

Η ραδιοφωνική παραγωγός Φωτεινή Λαμπρίδη έγραψε στο αποχαιρετιστήριό της «Ήταν ο πρώτος που μας υποδέχτηκε στο Κόκκινο.  Πρωτεργάτης στην ομάδα που συσπείρωσε όσους θεωρούσε πως μπορούσαν να αποτελέσουν τη μαγιά για ένα εναλλακτικό ραδιόφωνο. Μας ενθάρρυνε όποτε ανακαλύπταμε κρυμμένους θησαυρούς του ελληνικού τραγουδιού και τους απλώναμε στον αέρα της πόλης, σε αντίθεση με διευθυντές που σε απειλούσαν με απόλυση αν δε συμμορφωνόσουν με τους κανόνες του mainstream.»  H Lifo δημοσίευσε εκτενές ιστορικό αφιέρωμα στην μουσική πορεία του Βαγγέλη Βέκιου.

άρθρα: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news