Ξεκίνησε "δημόσια διαβούλευση" τροχάδην για τη νέα ΕΡΤ

Σε ταχύρρυθμη δημόσια διαβούλευση, διάρκειας μόλις δύομιση ημερών τέθηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Το νομοσχέδιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα δημοσίου διαλόγου στις 9 Μαρτίου 2015 στις 16:00 η οποία θα παραμείνει ανοικτή σε σχόλια από τους πολίτες έως 12 Μαρτίου 2015 στις 10:00. Η διαβούλευση αφορά τις «Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ΑΕ και τροποποίηση του άρθρου 48 του Ν2190_1920». Το πλήρες κείμενο μαζί με την αιτιολογική έκθεση μπορεί να βρεθεί στο opengov.gr, ενώ μπορείτε και εσείς να υποβάλλετε εξειδικευμένα σχόλια επί συγκεκριμένων άρθρων.

Τα πρώτα σχόλια έχουν αρχίσει να κατατίθενται. Ένα σημαντικό κομμάτι των σχολίων εκφράζουν την ένστασή τους για την εξαιρετικά περιορισμένη χρονική διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, καθώς είναι απλώς προσχηματική η δικαιολογία ότι η ρύθμιση για την ΕΡΤ είναι εξαιρετικά κατεπείγον θέμα. «Αν αυτή είναι η ιδέα που έχει η αριστερή κυβέρνηση για λαϊκή συμμετοχή και διάλογο, τύφλα να 'χει η Νέα Δημοκρατία», επισημαίνει ένας πολίτης. «Μας κοροϊδεύετε. Αφού δεν πρόκειται κανείς να λάβει σοβαρά οποιαδήποτε πρόταση. Άλλωστε οι 2 ημέρες της διαβούλευσης τα λένε όλα», τονίζει ένας άλλος.

Επισημαίνεται πάντως ότι μέρος του νομοσχεδίου προέρχεται από την εσωτερική διαβούλεση που πραγματοποιήθηκε εντός της ERT Open το προηγούμενο έτος, και συμπεριλήφθηκε στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

uΑπό τη στιγμή που τροποποιείται και δεν καταργείται ο ιδρυτικός νόμος του καναλιού του υπουργείου Οικονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πράξη αναγνωρίζει το μαύρο και απλώς μετονομάζει την εταιρεία από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ αφαιρώντας δύο γράμματα. Προφανώς θα αλλάξουν ξανά τα ονόματα των καναλιών (από τις 10 Ιουλίου 2013 το κανάλι 1 έχει αλλάξει ήδη 3 ονόματα: ΕΔΤ, ΔΤ, Ν) και αυτό θα πλασαριστεί ως "ΕΡΤ". Η ΝΔ νίκησε κατά κράτος σε αυτό το θέμα.

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ περάσει στην αντιπολίτευση κάποια στιγμή η "νέα ΕΡΤ" θα ξανακλείσει στις 11 το βράδυ ή θα αλλάξει ξανά όνομα με ΠΝΠ;

Ενα δημόσιο αγαθό, όπως είναι οι συχνότητες, το άρπαξαν τα δύο αυτά κόμματα και το βάφτισαν κρατικό, εκμεταλλευόμενα την πλάνη που επικρατεί, ότι τάχα μου Δημόσιο είναι η κρατική μηχανή (και όχι -άκουσον!- η κοινωνία, ο φυσικός δηλαδή φορέας-κάτοχος). Οι αρχιερείς του πελατειακού συστήματος, οι πρωτομάστορες της διαπλοκής τολμάνε και επιτίθενται, αντί να ντρέπονται μια ζωή για το (φασιστικό) κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο Κρόνος μπορεί να έφαγε όλα τα παιδιά του, αλλά ένα γλίτωσε (πάντα συμβαίνει) και τον αφάνισε. Αυτά παθαίνουν οι αχάριστοι, οι αλαζόνες, οι υβριστές της πραγματικότητας.

Μετά από δύο χρόνια αναμονής, με τις ελπίδες μας επιτέλους να αναπτερώνονται με το νομοσχέδιο περί αναβίωσης της ΕΡΤ, μετά από τον γολγοθά της ανεργίας που η πλειονότητα από εμάς βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει,η κάθοδος στην πραγματικότητα ήταν για άλλη μία φορά σκληρή. Ακόμα και τώρα με την κυβέρνηση του «λαού», με την κυβέρνηση της «δικαιοσύνης», απουσιάζει το σωστό και το δίκαιο. Καμία αναφορά στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, που χρόνια κάλυπταν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ. Καμία αναφορά στην επαναφορά τους ή έστω στην αποζημίωσή τους που εκρεμμεί εδώ και δύο χρόνια. Όλοι οι υπόλοιποι, αρκετοί από τους οποίους τοποθετήθηκαν σε θέσεις με τους γνωστούς τρόπους, αποζημιώθηκαν και μπόρεσαν να ζήσουν έστω και για ένα διάστημα αξιοπρεπώς. Ρωτάτε, κύριοι, πως ζήσαν τόσα χρόνια οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, με τα ψίχουλα της αποζημίωσης του ενός μήνα;Απαράδεκτη συμπεριφορά της προηγούμενης κυβέρνησης,απαράδεκτη και της τωρινής που απλώς υποσχέθηκε αλλά δεν βλέπουμε να υλοποιεί τις υποσχέσεις της.Ντροπή. Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή το δίκαιο επιτέλους να λειτουργήσει.

ΚΆΝΤΕ ΚΆΤΙ ΆΜΕΣΑ ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΟΥΜΕ ΆΛΛΗ ΑΔΙΚΊΑ... Άρθρο 16
Στο υπό προσθήκη Άρθρο 16Α, προτείνουμε να γίνει η παρακάτω τροποποίηση:
1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , οι οποίοι την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο, με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΟΧ1/2011Οι επιτυχόντες της ΠΡΩΤΗΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗΣ προκήρυξης του ΑΣΕΠ που έγινε ποτέ στην ΕΡΤ το 2010  και δεν προσλαμβάνονται........ Μπράβο κύριοι !!!!

[quote=ανώνυμος]

uΑπό τη στιγμή που τροποποιείται και δεν καταργείται ο ιδρυτικός νόμος του καναλιού του υπουργείου Οικονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πράξη αναγνωρίζει το μαύρο και απλώς μετονομάζει την εταιρεία από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ αφαιρώντας δύο γράμματα. Προφανώς θα αλλάξουν ξανά τα ονόματα των καναλιών (από τις 10 Ιουλίου 2013 το κανάλι 1 έχει αλλάξει ήδη 3 ονόματα: ΕΔΤ, ΔΤ, Ν) και αυτό θα πλασαριστεί ως "ΕΡΤ". Η ΝΔ νίκησε κατά κράτος σε αυτό το θέμα.

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ περάσει στην αντιπολίτευση κάποια στιγμή η "νέα ΕΡΤ" θα ξανακλείσει στις 11 το βράδυ ή θα αλλάξει ξανά όνομα με ΠΝΠ;

[/quote]

- ξέχασες το N Plus (που και αυτο) στην πραξη αλλαξε ονομα, μεχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, ονομαζοταν N Sports και έπαιζε μόνο ''κονσερβα π.χ. Euro 2004,  μουντομπασκετ 2002, Euro 2012 και αλλες λοιπες σαχλαμαρες'' και πληρωνες ''τελη τηλεόρασης'' στην ΔΕΗ ! Και ως N Plus παιζει ξανά ''κονσερβα'' αλλα τωρα εχει πιο πετυχυμενες ''κονσερβες'' οπως ντοκιμαντερ της λίμνης Κερκίνης παραγωγής 1983, ταινίες του ''αειμνιστου'' Βέγγου παραγωγής 1981, την Φρουτοπία παραγωγής επίσης 1983, την Μαντάμ Σουσού παραγωγής 1986 και μην πω οτι παιζει το N Plus εκπομπές της Μάγιας Τσόκλη παραγωγής 2002 αλλα και το ''οι Γυναίκες της ζωής της'' παραγωγής 2001 !! ΕΛΕΟΣ, ακομη και Θεία λειτουργία εχει βάλει, οτι νανε τελείως !!

- ξεχασες επίσης και την ΕΤ3 με τις πιο πολλες ''κονσερβες'' που παιζει χθες εδειχνε ντοκίμαντερ για τον Κηφισό Ποταμό (ελεος δεν φτανει που κανει ''απεργια'' προβαλλει σε επανάληψη και τις αποχετευσεις της Αθήνας, ΕΛΕΟΣ) να πω την αλήθεια μονο το δελτιο ειδησεων της είναι αξιολογο, αλλα και αυτο ποιος το βλέπει ?, ετσι πως εχει καταντησει η τωρινη ΕΤ3 πιο πολυ για καναλι περιφερειακης εμβελειας μοιαζει, παρα για ''κρατικό'' η ''απεργιακό'', και τι μαιμουνια εκανε για να εχει εμβελεια στην Κεντρική Μακεδονία, υπεγραψε συμφωνια με το μεταβατικο παροχο που εκπεμπει προσωρινα στο Δίαυλο 50 !! Αν υπογραψουν το Euro Channel και το Γνώμη με την Digea, αυτομάτως σταματάνε την μεταβατική εκπομπή στο Δίαυλο 50 και μετακομίζουν στο Δίαυλο 55 (μαζι με υπολοιπα περιφερειακα καναλια της Digea) αρα η ΕΤ3 μενει εκτος ''ψηφιακής μεταβασης'' στην Κεντρική Μακεδονία, εκτος αν παει στον Δίαυλο 59, που και ο Δίαυλος 59 μπορει να σταματήσει (ειναι και αυτος με μεταβατικά κανάλια) αλλα υπαρχει η λύση να αλλαξει συχνότητα ο Δίαυλος 37 της ET3 θα μπορουσε να παει στα 29,41,42,45,52,58,60

Εγγραφή στο all greek radio news