Δευτέρα πρωί το νομοσχέδιο για το άνοιγμα της ΕΡΤ

Κατατίθεται τη Δευτέρα το πρωί τελικά το νομοσχέδιο για το άνοιγμα της ΕΡΤ, το οποίο καθυστέρηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τη λειτουργία του γόρδιου δεσμού ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με τη στήλη "Τυπολογίες" η επαναλειτουργία βασίζεται στους άξονες που είχαν ανακοινώσει οι «βουλευτές της ΕΡΤ» και είχαμε δημοσιεύσει αμέσως μετά τις εκλογές. Προβλέπεται δηλαδή η επιστροφή των απολυμένων της 11ης Ιούνη, οικονομικός έλεγχος της ΝΕΡΙΤ και δόμηση της νέας ΕΡΤ ως μια ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση, με στόχο να είναι ανεξάρτητη από κάθε φορέα δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας. Η ΕΡΤ θα έχει για την εκπομπή της όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα (αναλογικά, ψηφιακά, δορυφορικά, διαδικτυακά κα.) καθώς και το οπτικοακουστικό αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι πόροι της ΕΡΤ θα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος από το οποίο απαλλάσσονται μεταξύ άλλων όσοι έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, ενώ λόγο του τέλους δεν δημιουργείται καμία δημοσιονομική επιβάρυνση, δηλαδή δεν αναμένεται αντίδραση των «δανειστών». Τέλος η ΕΡΤ θα διοικείται από 7μελές Δ.Σ, εκ των οποίων δύο μέλη εκπρόσωποι των εργαζομένων. Υπάρχει πρόβλεψη σε σχέση με την κατάργηση παροχών, απολαβών και προνομίων. Επίσης, οι δαπάνες των εξωτερικών/μεικτών παραγωγών, με τις οποίες κατασπαταλούνταν το έσοδο του ανταποδοτικού τέλους σε ιδιωτικές αδιαφανείς εταιρίες, περιορίζονται δραστικά με ρητή πρόβλεψη στο νόμο.

Την ίδια στιγμή, με παρακώλυση των διαδικασιών επαναλειτουργίας της ΕΡΤ απειλούν εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ που δεν προέρχονται από την παλιά ΕΡΤ και βλέπουν με αρνητικό μάτι την επαναξιολόγηση της πρόσληψής τους.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΟΧ1/2011

ΚΆΝΤΕ ΚΆΤΙ ΆΜΕΣΑ ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΟΥΜΕ ΆΛΛΗ ΑΔΙΚΊΑ... Άρθρο 16
Στο υπό προσθήκη Άρθρο 16Α, προτείνουμε να γίνει η παρακάτω τροποποίηση:
1.Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , οι οποίοι την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. οι οποίες λύθηκαν, καθοιονδήποτε τρόπο, με το άρθρο 3 της υπ’ αριθμόν 02/11.6.2013 κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β’ 1414), όπως ισχύει αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφ’ εξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΟΧ1/2011Οι επιτυχόντες της ΠΡΩΤΗΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗΣ προκήρυξης του ΑΣΕΠ που έγινε ποτέ στην ΕΡΤ το 2010  και δεν προσλαμβάνονται........ Μπράβο κύριοι !!!!

Εγγραφή στο all greek radio news