ΠΟΣΠΕΡΤ: να ανοίξει η ΕΡΤ αλλά επιφυλασσόμαστε στις λεπτομέρειες

Σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10.00 η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του επιτελείου του , αντιπροσωπείας της ΠΟΣΠΕΡΤ ( με τους νομικούς συμβούλους Περπατάρη Δ.- Τοκατλίδη Κ. ) και των εκπροσώπων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, η οποία θα συνεχιστεί την προσεχή Πέμπτη στις 09.30.

Εκ μέρους της ΠΟΣΠΕΡΤ κατατέθηκε στον υπουργό υπόμνημα με τις θέσεις για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της – ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ – και την ακύρωση των πραξικοπηματικών αποφάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, που προκάλεσαν το μαύρο. Υποστηρίξαμε την θέση μας για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΤΩΡΑ, με νόμο που κατ αρχήν θα ακυρώνει τις ΚΥΑ ως αναγκαίο συστατικό της δημοκρατίας, της ελευθερίας του λόγου και του Πολιτισμού.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή καθώς και στην προσπάθεια για την τήρηση των χρονικών περιθωρίων που έχουν τεθεί. Στη συνεργασία με το υπουργείο περιλαμβάνεται η ανταλλαγή προτάσεων μέσω των νομικών συμβούλων ΠΟΣΠΕΡΤ και υπουργείου. Η προσπάθεια είναι διαρκής και παραγωγική με τελικό στόχο την πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στη βάση των αρχών μιας πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σύγχρονης πλουραλιστικής στην υπηρεσία της κοινωνίας και όπως την οραματίζεται ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι της, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία τους στο 20μηνο αγώνα της αυτοδιαχείρισης.

Σε κάθε περίπτωση συμφωνούμε με την τελευταία πρόταση των συναδέλφων εκπρόσωπων των δημοσιογράφων Μ. Νικολάρα και Τσιμπίδα Ν. «Επιφυλασσόμαστε, βέβαια, να τοποθετηθούμε επί των συγκεκριμένων θέσεων της κυβέρνησης όπως αυτές θα καταγραφούν σαφώς στο υπό σύσταση σχέδιο νόμου»

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα ενημερώνει συνέχεια για την πορεία της διαβούλευσης και πιστεύουμε ότι σύντομα θα γίνει Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ με καταγεγραμμένες τις θέσεις της κυβέρνησης στο υπό συγκρότηση νομοσχέδιο.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news