Με τι άδεια λειτουργεί το ραδιόφωνο του Μητροπολίτη Ιερεμία;

Τα φώτα της δημοσιότητας έκλεψε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, όταν έκανε «παρατήρηση» σε πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος καθώς προσέρχονταν στη λειτουργία, για το γεγονός ότι κυβερνούν «αλειτούργητοι». Πόσο όμως ο Μητροπολίτης και ο φορέας του σέβονται τους θεσμούς; Το μεγάλο ερώτημα προκύπτει σχετικά με το ραδιοφωνικό σταθμό της αρκαδικής Μητρόπολης στους 98.2, στον οποίο χορηγήθηκε άτυπη άδεια λειτουργίας από το ΕΣΡ το 2008, κάτι το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να προβλέπεται από τη νομοθεσία. Στον ραδιοφωνικό σταθμό κάνει εκπομπές και ο ίδιος ο Μητροπολίτης.Συγκεκριμένα, ο ραδιοφωνικός σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008, όπως προκύπτει από πλήθος δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου, που κάνουν λόγο για τα εγκαίνια του ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας στη Μεγαλόπολη στις 12 Οκτωβρίου 2008. Παράλληλα, πολλές είναι οι μαρτυρίες κατοίκων κι επισκεπτών της περιοχής, ότι ουδέποτε πριν λάμβαναν κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό στη συγκεκριμένη συχνότητα. Ωστόσο, η νομοθεσία προβλέπει ότι για να είναι νόμιμος ένας ραδιοφωνικός σταθμός, πρέπει να λειτουργεί συνεχώς από την 1η Νοεμβρίου του 1999. Παρ' όλ' αυτά, το ΕΣΡ νομιμοποίησε το ραδιοσταθμό με την βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας 9/9.9.2008. Το ερώτημα είναι, με ποια κριτήρια; Η απόφαση δεν είναι δημοσιευμένη στη Διαύγεια. 

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Βγήκε ένας να προσβάλει αυτούς που λιβανίζετε και αμέσως βγαίνετε και τους υπερασπιστείτε. Εδώ καλά έκανε και έπραξε ο μητροπολίτης. Ούτως ή άλλως την αργοπορία των λιβανισμένων την είδαμε και κατά την ψηφοφορία για ΠτΔ (την τελευταία). Βέβαια και ο μητροπολίτης έχει τη φωλιά του λερωμένη, αλλά εδώ έχει δίκιο! Όσο για την Κωνσταντοπούλου ισχύει το "ο έχων (ή έχουσα) τη μύγα μυγιάζεται"! Συνεχίστε να λιβανίζετε τους δικούς σας και τον "Κόκκινο" (λες και δεν υπάρχουν άλλα ραδιόφωνα ανά την Ελλάδα), μαζί και τους "θεσμούς". ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ και εσείς και οι κυβερνώντες (νυν και πρώην)! Και μην ξεχάσω ότι το ραδιόφωνο.gr θα έπρεπε να αχολείται μόνο με ραδιόφωνο και όχι και με πολτικά, αλλά μιλάω στον τοίχο... Τρέξτε και στο πάρτι μην αργήσετε και σας βάλουν απουσία (ξέρετε εσείς). 

Θεωρείτε δηλαδή ότι ο Μητροπολίτης Ιερεμίας δικαιούται να ασχολείται με την πολιτική και το ραδιόφωνο.gr όχι; Θα έπρεπε να ξέρετε ότι το ραδιόφωνο και πόσο μάλλον η χορήγηση αδειών είναι κομμάτι της πολιτικής επικαιρότητας, ωστόσο τα θρησκευτικά καθήκοντα ενός ιεράρχη όχι.

Επίσης αν διαβάσατε καλά, το παραπάνω άρθρο δεν σχολιάζει τα λεγόμενα του ιεράρχη ούτε υπερασπίζεται κάποιο κυβερνητικό στέλεχος. Ωστόσο αντιπαραβάλουμε τη στάση του για ένα θεσμικό θέμα για το οποίο όπως και ο ίδιος λέτε, «έχει τη φωλιά του λερωμένη».

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς σας προς το ραδιόφωνο.gr οφείλουμε να τους διαψεύσουμε, καθότι κρατάμε την ίδια στάση προς όλα τα ραδιόφωνα όλων των πολιτικών τοποθετήσεων. Όσον αφορά το «πάρτι», αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο, δεν γνωρίζουμε πώς θα μπορούσε το ραδιόφωνο.gr να συμμετάσχει.

Κάτι τέτοιο έχει γίνει και στον νόμο Κεφαλονιάς. Στα καλά καθούμενα πήρε νόμιμη λειτουργία το ραδιόφωνο της εκκλησίας. Λογικά θα έπεσε "σήμα"  από τον κεντρικό ότι δεν μπορούν να είναι τελείως στον αέρα.  Το ότι δεν δικαιούται το χαρτί όμως....  Ούτε λόγος. Το ερώτημα είναι, πως κατάφεραν και πήραν την νόμιμη λειτουργία;;;  Μέχρι που φτάνει πια η διαπλοκή τους;;;  

Αυτό το φαινόμενο (κάθε νομός και ένας εκκλησιαστικός ραδιοφωνικός σταθμός) πρέπει να εκλείψει. Δηλαδή η εκκλησία δεν έχει λεφτά για να πληρώσει φόρους για την περιουσία της αλλά μπορεί να συντηρήσει δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα; Ας μαζέψουν πρώτα μερικούς ιερείς που με τη συμπεριφορά τους διώχνουν τον κόσμο από την εκκλησία και ας αφήσουν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα κανάλια. Ολόκληρη Ιταλία έχει έναν εκκλησιαστικό σταθμό (Radio Maria), και στην Ελλάδα σχεδόν κάθε μητρόπολη έχει και ραδιόφωνο (και μερικές έχουν και κανάλι)

Στη Βοιωτία υπάρχει εκκλησιαστικός σταθμός της μητρόπολης Θήβας και Λιβαδειάς που εκπέμπει εδώ και κάποια χρόνια (και σίγουρα μετά το 1999). Και σε μερικές περιοχές εκπέμπει και ο σταθμός της εκκλησίας της Χαλκίδας (και αυτός ξεκίνησε μετά το 1999). Μετά το μαύρο στην ΕΡΤ και για πολλούς μήνες δεν μπορούσες να ακούσεις ειδήσεις από το ραδιόφωνο αλλά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις εκκλησιαστικές εκπομπές

[quote=ανώνυμος]

Αυτό το φαινόμενο (κάθε νομός και ένας εκκλησιαστικός ραδιοφωνικός σταθμός) πρέπει να εκλείψει.

[/quote]

Ειδικά στο νομό Αρκαδίας, οι εκκλησιαστικοί σταθμοί είναι 3! το ένα πέμπτο δηλαδή των τοπικών σταθμών παίζουν ψαλμούς.

Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν εκκλησιαστικοί σταθμοί, γιατί η εκκλησία πρέπει να είναι κοντά μας, αλλά όχι τόσοι πολλοί σταθμοί που οι περισσoτεροι δικτυώνονται με τον ρ/σ της εκκλησίας της ελλάδος. Ή να παίζουν δικό τους πρόγραμμα ή ο ρ/σ της εκκλησίας της ελλάδος να γίνει με κάποιο τρόπο πανελλαδικής εμβέλειας (με την αδειοδότηση που έχουν τάξει οι κυβερνώντες;)

Δεν μπορει το κρατος να κλεισει ολα τα εκκλησιαστικα ραδιοφωνα και κανάλια, αντε γιατι πολυ χρημα εχει η Εκκλησία, ειναι η 6η δύναμη της Χώρας !! Και υποπτευομαι οτι η Αρχιεπίσκοπη και οι Μητροπολεις εχουν ''μάυρα'' λεφτα και μίζες στην Ελβετία, οπως και στο Βατοπέδι και το Τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, ακομη και η Εκκλησία λαμόγια εχει... μην πω οτι η το 80% της Ελλάδας, ''ειμαστε'' λαμογια, τα αλλα 15% ειναι οι ''αναπτυγμενοι'' και το 5% ειναι ''υποαναπτυκτοι'' της Ελλάδας (μην πω οτι και ενα 0.1% ειναι οι Ρομά)

Γιατί ασχολούμαστε με το εκκλησιαστικό ραδιόφωνο -μόνο- και δεν ασχολείται κανείς με τις δεκάδες βεβαιώσεις που έχουν δοθεί από το 2003 μέχρι και σήμερα σε ρ/σ που ούτε λειτουργούσαν το 1999 ούτε συνέχισαν να λειτουργούν μέχρι σήμερα; Ακόμη και στο 2015 δίνονται βεβαιώσεις σε ρ/σ φαντάσματα. Γιατί πριν δοθεί ή όποια βεβαίωση δεν ζητούνται από το ΕΣΡ οι καταγραφές της ΕΕΤΤ να διαπιστωθεί τουλάχιστον η λειτουργία από το 2004 μέχρι σήμερα; Υπάρχει επαγγελματίας που για 15 έτη ξεχνούσε να νομιμοποιήσει την επιχείρησή του; Άραγε όταν φύγουν αυτά τα μέλη θα πάρουν και τα γραφεία με τις καρέκλες μαζί τους;

[quote=ανώνυμος]

Αυτό το φαινόμενο (κάθε νομός και ένας εκκλησιαστικός ραδιοφωνικός σταθμός) πρέπει να εκλείψει. Δηλαδή η εκκλησία δεν έχει λεφτά για να πληρώσει φόρους για την περιουσία της αλλά μπορεί να συντηρήσει δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα; Ας μαζέψουν πρώτα μερικούς ιερείς που με τη συμπεριφορά τους διώχνουν τον κόσμο από την εκκλησία και ας αφήσουν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα κανάλια. Ολόκληρη Ιταλία έχει έναν εκκλησιαστικό σταθμό (Radio Maria), και στην Ελλάδα σχεδόν κάθε μητρόπολη έχει και ραδιόφωνο (και μερικές έχουν και κανάλι)

[/quote]

Σιγα τα τηλεοπτικά καναλια που εχουν οι μητροπόλεις, μην χ..ω !! μόνο η Μητρόπολη Πατρών έχει το ΛΥΧΝΟΣ (που είναι παρανομος αφου επαιζε παλια 090, και πρεπει να κλεισει) και η Μητρόπολη Ρόδου, το ΘΑΡΡΙ που έκλεισε πρόσφατα, απο ''βλακιες'' και ''σπαταλες'' που έκαυνε η Μητρόπολη !! μόνο το 4Ε είναι θρησκευτικό κανάλι (που ανηκει στην Ιερα Μονή ''Λυδία η Φιλιππησία'' στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης) και προσφατα το 4Ε αγόρασε κανάλι στην Καβάλα (την ΠΡΩΪΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, και την μετονομασε σε ΛΥΔΙΑ)

VRE  ASXETOI  MIN  LETE  ***  AN  DEN XERETE  TI SAS GINETE  EXETE  MAYRA  MESANYXTA  SE  AYTA TA THEMATA  KAI THELETE  NA LETE  TI GNWMISA. TO  RADIOFWNO  98.2  TIS MITROPOLIS GORTYNOS KAI MEGALOPOLIS  EXEI  XEKINISEI TI LITOURGIA  TOU  TO 1990  APO TON PROFITI  ILIA  ZATOUNAS  ARKADIAS  ME  TIN KALITERI  RADIOFWNIKI EGKATASTASI  KAI REYMA  STO  ONOMATOY  KAI  NOMIMOTATA  PIRE  TIN VEVEWSI NOMIMOY LITOURGIAS  ..OTAN DEN XERETE  ENA  THEMA MIN  MILATE KAI LETE  PAPARIES  VOULOSTETO KALITERA  EINE PIO  MAGKIA    OTAN DEN XEREIS KATI  NA  SKAS ....

Εάν όντως είχε διακόψει τη λειτουργία του δεν υπάρχει ειδική μεταχείριση για τον ιερέα αλλά όλο αυτό οφείλεται στη ανομία που εφαρμόζει το ΕΣΡ σε όλες αυτές τις περιπτώσεις με δεκάδες ρ/σ εκτός αέρα για διαστήματα από ένα έτος και πάνω, αποδεδειγμένα, από την ΕΕΤΤ και να αρνείται επιδεικτικά να ανακαλέσει τις αντίστοιχες ΒΝΛ. Η απόλυτη εξουσία χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο!

an  den  exete  enimerwsi egkeri  min  ekfrazete  gnwmi ..TO SYGKEKRIMENO   RADIOFWNO LITOURGI  ADIAKOPA  APO TO  1991  MEXRI  SIMERA  KAI  AYTO  PROKIPTI  KAI  APO  TOUS LOGARIASMOUS  TOU  REYMATOS  APO  TOTE  MEXRI  SIMERA ....KAI   ETSI  GIA  ENIMERWSI  MERIKWN  Asxetwn    pou  kanoun  tous idimones  ekpempe  me  to  megalitero  pompo  gia  tin eparxia  10 kw  etsi  gia  na  enimerwnwnte  orismenoi...DB  10 KW  POU  YPARXEI  AKOMA  EKEI  ETSI PRWTA MATHENOUME  KAI META MILAME''''''EPIDI  EXW  EGW  TIN TEXNIKI  KALIPSI  APO  TO 1991  MEXRI  SIMERA ....

δεκα κιλοβαττ!! θε μου τι σπαταλη ενεργειας για ενα ΡΣ που πρεπει να καλυψει το 1/3 της Αρκαδιας, τα ορια της Μητροπολης δλδ...
πιθανο να το εκανε και με το 1/10 αυτου... Μπραβο τεχνικε, τους εχεις σημα καμπανα!!!

Και γιατί έκανε εγκαίνια το 2008; Μήπως επειδή πιο πριν δεν είχε στούντιο και αναμετέδιδε 24ωρες το ραδιόφωνο της εκκλησίας από την Αθήνα; Ακόμη και αυτό αν ισχύει, αναμετάδοση πάνω από 5 ώρες απαγορεύεται και αποτελεί λόγο ανάκλισης της ΒΝΛ.

Αναγκαστήκαμε να κρύψουμε υβριστικά σχόλια. Προέκυψαν από κάποιον "ιδιοκτήτη ραδιοφώνου" "παλιό ερασιτέχνη", ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι και ο τεχνικός υπεύθυνος του συγκεκριμένου πομπού. Ανάμεσα στις χυδαίες βρισιές υπήρχε η πληροφορία ότι τα εγκαίνια του ραδιοφωνικού σταθμού έγιναν επειδή άλλαξε ο μητροπολίτης, ότι ο πομπός ήταν δωρεά, καθώς και ότι η εμβέλειά του φτάνει στους γύρω νομούς.

Πρώτα να ζητήσουμε από τον συγκεκριμένο αναγνώστη να μας δώσει τις πληροφορίες του χωρίς βρισιές, με επίπεδο, και αν γίνεται με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες. Με άλλους όρους δεν γίνεται διάλογος και δεν έχει και νόημα να μιλάμε για το σταθμό της εκκλησίας. Αν έχουμε κάνει λάθος, ευχαρίστως να επανορθώσουμε.

Ωστόσο να ενημερώσουμε ότι έχουμε band scan τόσο από τη δική μας σελίδα, όσο και από άλλες, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο σταθμός παρότι εξέπεμπε τη δεκαετία του '90 στους 98, είχε βγει εκτός λειτουργίας τα επόμενα χρόνια. Δεν υπάρχει καμία αναφορά λήψης για τον πομπό των 10 βατ από τις γειτονικές πρωτεύουσες, Καλαμάτα, Σπάρτη και Τρίπολη. Επίσης το πρόγραμμά του υπερέβαινε τις νόμιμες ώρες δικτύωσης κατά πολύ.

Εγγραφή στο all greek radio news