Γερμανία: Διαμαρτυρία για τις σφοδρές περικοπές στο ραδιόφωνο της Deutsche Welle

Με σύνθημα "Φτάνει πιά!" οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της Deutsche Welle κατεβαίνουν τη Δευτέρα, 23/2/15 στο δρόμο για τον τηλεοπτικό και ραδιόφωνικό τους σταθμό. Με μια διαμαρτυρία στη Βόννη θέλουν να αναδείξουν τη σφοδρή υποχρηματοδότηση του γερμανικού διεθνούς ραδιοτηλεοπτικού σταθμού. Τα προγράμματα λιτότητας του διευθυντή Πίτερ Λίμπουργκ απειλούν πρόγραμμα και θέσεις εργασίας.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας, η οποία απευθύνεται στους υπεύθυνους της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και της Βουλής και υπογραμμίζει την ανάγκη για γλωσσική πολυμορφία της Deutsche Welle, υπάρχει μια μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας στις 2 το μεσημέρη στην Πλατεία Καθεδρικού Ναού της Βόννης.

Η χορωδία DW του γερμανικού διεθνή ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα είναι ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία. Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και πολιτικοί θα απευθύνουν σύντομες ομιλίες προς τους συμμετέχοντες.

Ένα δρώμενο με μπαλόνια θα τραβήξει τα βλέμματα. Αρκετές εκατοντάδες χρωματιστά μπαλόνια θα ανέβουν ψηλά στον ουρανό της Βόννης. Συμβολίζουν τους εξωτερικούς συνεργάτες που έχουν ήδη απολυθεί και επιπλέον θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν. Στη συνέχεια των εκδηλώσεων,  εργαζόμενοι από 30 γλωσσικές υπηρεσίες θα επισημαίνουν την δημοσιογραφική αξία των προσφορών τους για τη Γερμανία και τον κόσμο.

Η διαμαρτυρία είναι μια πρωτοβουλία του «κύκλου συνδικαλιστικής δράσης DW».

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news