Ανεξήγητη «ακύρωση» παρέμβασης στο δημοτικό ραδιόφωνο Αθήνας

Ένα περίεργο περιστατικό ενδεχόμενης λογοκρισίας από το δημοτικό ραδιόφωνο Αθήνας καταγγέλει από την διαδικτυακή στήλη του ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού ρεπορτάζ Δημήτρης Κανελόπουλος. Όπως λέει, είχε πρόσκληση από την Τζίνα Μοσχολιού να συμμετάσχει στην εκπομπή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ενώ ο Κανελόπουλος αποδέχθηκε την πρόσκληση, μόλις 40 λεπτά πριν την έναρξή της ραδιοφωνικής εκπομπής, όντας ήδη έξω από το στούντιο,  ειδοποιήθηκε από την δημοσιογράφο ότι «Έτυχε κάτι έκτακτο» και η συμμετοχή του στην εκπομπή αναβάλλεται. Η εκπομπή βγήκε τελικά στον αέρα χωρίς αυτόν, με κριτική στα επικοινωνιακά κόλπα του επιτελείου Τσίπρα.

Ο ίδιος κάνει λόγο στο άρθρο του για πολιτικές πιέσεις, ενδεχομένως λόγω των πολιτικών διαφορών (είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας των Συντακτών) ή ενδεχομένως λόγω της γραπτής αντιπαράθεσης που έχει σημειωθεί μεταξύ αυτού και συντελεστών του δημοτικού ραδιοφώνου ως αποτέλεσμα σφοδρής κριτικής από το e-tetradio επί διεύθυνσης Τάκη Καμπύλη, ακριβώς πριν από δύο χρόνια, στην οποία τότε είχε εμπλακεί και η Τζίνα Μοσχολιού.

Για τα χθεσινά ο ίδιος ο Κανελόπουλος γράφει: «Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη (δεν ξέρω;), αλλά ξέρω πως το διαχειρίστηκαν πολύ ηλιθιωδώς. Κόβουν στεγνά την εκπομπή μισή ώρα πριν βγούμε στον αέρα κι ενώ καταλαβαίνουν πως, διάολε, για media γράφω, ρεπορτάζ μου είναι κι εκ των πραγμάτων δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Μας δίνουν το δικαίωμα να σκεφτούμε τι μπορεί να συμβαίνει στον 9.84 και σε πολιτικό επίπεδο. Τι πολιτική τρομοκρατία θα πέφτει στο προσωπικό, ποιους θα παρουσιάζουν ως καλεσμένους και ποιους θα επιλέγουν να κάνουν εκπομπή εκεί, ακόμα και δωρεάν.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας, η δημοσιογράφος της εκπομπής Τζίνα Μοσχολιού ανέβασε ένα σχετικό post στη σελίδα της στο facebook, για την εκπομπή (είχε ανεβάσει κι άλλο ως promo την Πέμπτη), ενώ από κάτω  δημοσίευσε ειρωνικό σχόλιο η δημοσιογράφος Ρούλα Γεωργακοπούλου, μέλος του ΔΣ του Αθήνα 9.84, εναντίον της συγκεκριμένης εκπομπής.

Μέχρι στιγμής από πλευράς Αθήνα 9,84 δεν έχει γίνει γνωστή κάποια απάντηση.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news