Πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο κέντρο εκπομπής ραδιοφώνου της Άρτας

Αλλεπάλληλα είναι τα προβλήματα στο κέντρο εκπομπής Κορφοβούνι της Άρτας, λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση του κέντρου εκπομπής. Ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι του Νομού Άρτας όταν σημειώνονται διακοπές της ηλεκτροδότησης, αδυνατούν να παρακολουθήσουν ραδιόφωνο και τηλεόραση για αρκετές ώρες. Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση οφείλονται στο ανεπαρκές δίκτυο που ανεβαίνει στο βουνό και το οποίο είναι εξαιρετικά επιρρεπές σε κακές καιρικές συνθήκες.

Οι διακοπές του ρεύματος έχουν ως αποτέλεσμα να τίθενται εκτός λειτουργίας οι πομποί του ραδιοφώνου ή οι ραδιοκυματικές ζεύξεις με τις εγκαταστάσεις των ραδιοφωνικών σταθμών, οδηγώντας σε πολύωρη σιγή ακόμη και μετά την επαναφορά του ρεύματος, μέχρι οι τεχνικοί να καταφέρουν να επαναφέρουν τις ρυθμίσεις. Ήδη τον τελευταίο ενάμιση μήνα σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις πολύωρες διακοπές και μάλιστα σε ώρες που ήταν σημαντικές για τους ακροατές, όπως η ημέρα της πρωτοχρονιάς, ή λίγες μέρες μετά τις εκλογές. Οι τεχνικοί παραπονιούνται ότι πρόκειται για συνεχές πρόβλημα τα τελευταία 27 χρόνια, ωστόσο η ΔΕΔΔΗΕ και οι αρμόδιοι φορείς δεν κάνουν καμία κίνηση για την επιδιόρθωση του δικτύου.

Το κέντρο εκπομπής Κορφοβούνι Άρτας είναι ένα από τα πολλά κέντρα εκπομπής ραδιοφώνου στην Ελλάδα που δημιουργήθηκαν πρόχειρα, χωρίς σχεδιασμό και υποδομές. Μέσα σε 100 τετραγωνικά είναι στιβαγμένες όλες οι κεραίες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών του νομού. Από τις πιο βαρυφορτωμένες είναι οι εγκαταστάσεις του δημοτικού ραδιοφώνου, που έχουν έχουν κληθεί να φιλοξενήσουν το ραδιόφωνο της εκκλησίας αλλά και τους νεοτοποθετηθέντες πομπούς ψηφιακής τηλεόρασης της Digea. Η πυκνότητα των κεραιών αυξάνει το ενδεχόμενο «ντόμινο» βλαβών σε περίπτωση που ο αέρας παρασύρει κάποιον ιστό, όπως συνέβη πρόσφατα στο νομό Ιωαννίνων. Ανακούφιση στο «δάσος» των κεραιών αναμένεται να φέρει η απομάκρυνση των αυτόνομων κεραιών των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι περιήλθαν σε αχρηστία με την έλευση της πολυπλεξίας στην ψηφιακή τηλεόραση.

Πηγή: Satleo Forum
Πηγή Φωτογραφίας: McElliot_G, Panoramio

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news