3.000€ πρόστιμο στο Μετρόπολις για ακροδεξιά εκπομπή του Παπαζαφειρίου

Υψηλό πρόστιμο στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, βάζοντας στο μικροσκόπιο μια συγκεκριμένη περσινή εκπομπή του Κώστα Παπαζαφειρίου. Στη ραδιοφωνική εκπομπή «Παρέμβαση» που μεταδόθηκε από τον αθλητικό ραδιοσταθμό πριν από έναν χρόνο, ο παρουσιαστής έβγαλε στον αέρα δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ στη συνέχεια καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για διάφορους πολιτικούς. Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο ίδιος ο παρουσιαστής έθεσε από ραδιοφωνικού αέρα ζήτημα τιμωρίας των πολιτικών και ζήτησε τη λειτουργία εκτάκτων στρατοδικείων.

Η ανεξάρτητη αρχή επιλήφθηκε το θέματος κατόπιν καταγγελίας ιδιώτη στη συνεδρίαση της 27ης Ιανουαρίου. Στη συνεδρίαση  δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος του ραδιοφωνικού σταθμού, παρότι είχε προσκληθεί. Λαμβάνοντας υπόψη του εκτενή απομαγνητοφώνηση της εν λόγω ραδιοφωνικής εκπομπής, έκρινε ότι «πρόκειται περί εμπαθούς εκπομπής, με υποτίμηση όλων των ως άνω προσώπων, η οποία έγινε άνευ της επιβαλλομένης νηφαλιότητας και δεν έχει την από το Σύνταγμα επιβαλλομένη ποιότητα».

Ο Κώστας Παπαζαφειρίου είναι επιχειρηματίας και παλαιός παράγοντας του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (1999-2007) και διατηρεί τρίωρη εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο Αθλητικό Μετρόπολις, το πιο δημοφιλή αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Είναι από τις λίγες εκπομπές που φιλοξενεί τακτικά ζωντανές συνέντευξη των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με πιο πρόσφατες αυτή του Ηλία Κασιδιάρη στις 18 Ιανουαρίου και αυτή του Χρήστου Παππά στις 28 Δεκέμβρη, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 είχε πραγματοποιήσει εκπομπή για την περιοχή της Ροτόντας κατηγορώντας τους αναρχικούς και τους «λαθρομετανάστες». Φέρεται να έχει σχέση με τον "Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας - πολιτική πρωτοβουλία απόστρατων αξιωματικών", καθώς υπήρξε κεντρικός συντονιστής σε εκδήλωση με τίτλο "Η πατρίδα σε κίνδυνο", το Νοέμβριο του 2014. Η εκπομπή εγκωμιάζεται σε εθνικιστικές σελίδες και ιστολόγια, περιέχει συχνά εθνικιστικά κρεσέντα ενώ διατηρεί έναν στενό κύκλο ακροατών που καλούν και στηρίζουν τις απόψεις του παρουσιαστή.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι στη βόρεια MetroSport.

Αλλά είναι αδικία όταν ο άλλος μας ζητά να έχουμε το κεφάλι ψηλά και δεν το τιμωρούν ακόμα.

Και κάτι άσχετο παλιότερα χαρακτηρίζοταν ελαφρά την καρδία τα αθλητικά νέα ως σταθμός του ΑΡΗ από το radiofono.gr γιατί δεν χαρακτηρίζεται τους σταθμούς που απέμειναν ως σταθμούς του παοκ ή της χρυσής αυγής;

Αγαπητέ ανώνυμε έχεις φάει σκάλωμα με αυτό που είχαμε γράψει για τα Αθλητικά Νέα. Εξηγήσαμε χιλιάδες φορές ότι όπως όταν λέμε ο σταθμός της "λαϊκής μουσικής", δεν σημαίνει ότι τον έχουν ανοίξει όσοι δημιουργούν λαϊκή μουσική, έτσι αναφέρθηκε σε κάποιο τίτλο ως "σταθμός του Άρη", επειδή το σύνολο του περιεχομένου ήταν αφιερωμένο στον Άρη, κάτι που και οι ίδιοι συντελεστές του σταθμού παραδέχονταν. Γι' αυτό και δεν ισχύει ο παραλληλισμός με το Μετρόπολις. Αντιληφθήκαμε το ζήτημα με το ότι ο σταθμός δεν ανήκει στην ΠΑΕ και το διευκρινήσαμε. Το καλύτερο είναι ότι έχει περάσει ένας χρόνος, τα αθλητικά νέα δεν υπάρχουν ακόμη και εσύ ακόμη μας το κοπανάς.

ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟ. ΤΙ ΝΕΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ 70ΧΡΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΙΑ Η ΥΠΕΡΟΨΙΑ Κ Η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Κ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,ΠΕΡΝΙΕΤΑΙ Κ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ! ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΑ....

Γενικα ο συγκεκριμενος σταθμος ειναι ακροδεξιος. Και μονο που τον αφηνουν να συνεχιζει τις εκπομπες του αυτο λεει πολλα για τον σταθμο. Το τι λεει ενας παππους προσωπικα εμενα δεν με ενδιαφερει...με πειραζει ομως το ολο σκηνικο με τις περισσοτερες σαθροεκπομπες του σταθμου. Στημενοι ακροατες-σχολιαστες για να τσιτωνουν τους ΠΑΟΚτσηδες και με τον τροπο αυτο κρατανε και καλα τα πρωτεια της πολης. 10 μαιντανοι συνολικα που επι 24 ωρες ακους τις στημενες φασαριες. ΑΙΣΧΟΣ

Εκτός κι ανά αναφέρεστε σε ηλίθιους το μόνο που βλέπω είναι μια τρελή προπαγάνδα σε όποιον δεν γουστάρει και φτύνει τα πολιτικά σκουπίδια.Ο Παπαζαφειριου λέει τα πράγματα ως εχουν

Την ντουντούκα την θυμάμαι στα πανεπιστημιακά μας συλλαλητήρια. Τότε που η συντροφικότητα ήταν ιερή. Τότε που η λέξη σύντροφος δεν "χαριζόταν" ...χωρίς κόστος, σαν να επρόκειτο για διαφημιστικό φυλλάδιο. Τοτε που στους αγώνες μας το μόνο αποσμητικό που κυκλοφορούσε ήταν ο ιδρώτας. Αγώνες με περίσσια αρετή και τόλμη...

Υπήρχε βέβαια και η ντουντούκα του ..γύφτου, που διαλαλούσε την πραμάτεια του,, "καρπούζι με το μαχαίρι", η ντουντούκα της επιθεώρησης"Σήμερα η παράσταση..", η ντουντούκα του Κ.Κ.Ε. που δεν έχει αλλάξει την ..κασέτα εδώ και χρόνια.

Τα χρόνια πέρασαν, ήρθε το ελεύθερο ραδιόφωνο, ξεχείλισαν τα ερτζιανά γεμίζοντας από "πρώην ντουντούκηδες" που μετονομάστηκαν  θρασύτατα σε δημοσιογράφους ή ΄ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Άνθρωποι που καθημερινά βιάζουν την Ελληνική γλώσσα, χωρίς "δεοντολογική τσίπα".

Τέτοιος  κατά τη δική μου γνώμη και ο κύριος Παπαζαφειρίου, πρώην επιχειρηματίας, που μετά από μία πετυχημένη εμπορική σταδιοδρομία θέλησε να δοκιμάσει να γίνει δημοσιογράφος-σχολιαστής. Ήταν ένα απωθημένο. Όχι μόνο δικό του απωθμένο. Δυστυχώς πολλών, που τους ακούμε κάθε μέρα, μερικούς τους βλέπουμε κιόλας. Στην Ελλάδα της Δημοκρατίας γίνεσαι ότι θέλεις. Εδώ άλλοι έγιναν γιατροί στο Εθνικό σύστημα υγείας γιατί όταν ήταν μικροί ασχολήθηκαν με το κέντημα. Τι βελόνα, τι νυστέρι που θά έλεγε ο σοφός λαός.

Τον Παπαζαφειρίου θα σταματούσε το σύστημα; Ο άνθρωπος ήταν η πρώτη ντουντούκα της καρπουζοαγοράς και του "παλιά σίδερα μαζεύω".

Εδώ θεωρείται δημοσιογράφος ο Αυτιάς και ο Πρετεντέρης, ο Παπαζαφειρίου σας πείραξε;

Σαν δε ντρέπεστε!

Δημοσιογράφοι όλης της Ελλάδας ενωθείται, κινδυνεύει ο παστουρμάς!!

Εγγραφή στο all greek radio news