Πριν φύγουν έκαναν «δώρο» την ελληνική Eurovision στο Mad

To Mad TV του Ανδρέα Κουρή θα διοργανώσει και φέτος τον ελληνικό τελικό της Eurovision, για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης, σύμφωνα με απευθείας ανάθεση που υπεγράφη τελευταία στιγμή από το διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ πέντε μέρες πρινς τις εκλογές, στις 20 Ιανουαρίου. Όπως καταγγέλουν οι απολυμένοι υπάλληλοι του Ανδρέα Κουρή από τα καταστήματα Metropolis, πρόκειται για μια συμφωνία που είναι επιζήμια για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, και εξαιρετικά επικερδής για τον ιδιωτικό φορέα, του οποίου ο επιχειρηματίας έχει τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο, για τις οποίες είναι υπόδικος.Η ΝΕΡΙΤ θα επωμιστεί το κόστος που απαιτεί η συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού που αντιστοιχεί σε 120.000 ευρώ, θα παραχωρήσει ένα OB VAN πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο για την κάλυψη της διοργάνωσης, έναν Διευθυντή Παραγωγής, αλλά και όποια άλλα επιπλέον «μικροέξοδα» προκύψουν, που πέρσι ξεπέρασαν τα 30.000 ευρώ.

Από την πλευρά του η εταιρία του Ανδρέα Κουρή θα αναλάβει τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό, την οργάνωση και την παραγωγή του ελληνικού Τελικού, την οργάνωση και την παραγωγή της εκπομπής των συνοδευτικών εκπομπών που απαιτούνται για την προώθηση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τις αμοιβές και τα έξοδα όλων των συντελεστών μέχρι τη Βιέννη στον 60ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. 

Το ιδιωτικό κανάλι θα εισπράξει τα κέρδη από σπόνσορες, διαφημίσεις και εισιτήρια. Επίσης η ΝΕΡΙΤ αποδέχτηκε τη μετονομασία του σόου σε «EUROVISION A MAD SHOW», ένα νεοαποκτηθέν « brand name» που προβάλλεται  εντός και εκτός Ελλάδας και, ουσιαστικά, πριμοδοτεί με κρατικό χρήμα τη διαφήμιση του MAD TV πανευρωπαϊκά. Τέλος, στον ιδιώτη θα δοθελι «διαφημιστικός χρόνος που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΝΕΡΙΤ ΑΕ για το οικονομικό έτος 2015», επί του παρόντος αγνώστου διάρκειας σε ότι αφορά τον τηλεοπτικό χρόνο που τελικά θα του παραχωρηθεί. «Με άλλα λόγια, ο Ανδρέας Κουρής θα μπορεί να προβάλει όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των εταιρειών που διαθέτει στη διαφημιστική ζώνη όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης που κατέχει η ΝΕΡΙΤ ή ακόμα και να τον πουλήσει σε τρίτους.»

Όπως σημειώνουν επίσης οι εργαζόμενοι, αξιοπερίεργο είναι επίσης ότι η ανάθεση του ελληνικού τελικού της Eurovision δεν γίνεται στην εταιρία του καναλιού MAD TVm αλλά σε μια εταιρεία του Ανδρέα Κουρή, την ΑΚΟΗ ΑΕ, η οποία εμφανίζεται ως εταιρεία διαχείρισης ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Τέλος, επισημαίνουν ότι ο επιχειρηματίας λαμβάνει συνέχεια χρήματα από το δημόσιο φορέα, παρότι χρωστάει εκατομμύρια στους εργαζόμενους και το δημόσιο και στα δικαστήρια ισχυρίζεται ότι δεν έχει να τα πληρώσει.

άρθρα: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news