Ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τη Βυζαντινή αυτοκρατορία στο ΣΚΑΪ 100.3

Ο ΣΚΑΪ 100.3 στο πλαίσιο των ραδιοφωνικών εκπομπών του «Γνωρίζοντας την ιστορία μας», εγκαινιάζει μια νέα σειρά εκπομπών με θέμα «TA 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» από την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 10 το πρωί με τον Άρη Πορτοσάλτε.

Την επιστημονική επιμέλεια των εκπομπών έχει ο Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Χρήστος Αραμπατζής. Στη διάρκεια των εκπομπών, καταξιωμένοι καθηγητές πανεπιστημίου και ειδικοί ερευνητές συζητούν και αναπτύσσουν μια πλούσια θεματολογία που αφορά στη χιλιόχρονη πορεία μιας ελληνότροπης χριστιανικής αυτοκρατορίας, την οποία ο Ιερώνυμος Wolf (1516-1580), απηχώντας τους πολιτικούς, θρησκευτικούς και ιδεολογικούς προσανατολισμούς του 16ου αιώνα, ονομάτισε Βυζάντιο.

Συζητούνται θέματα που αναφέρονται στην ιστορική, πολιτιστική, κοινωνικό-οικονομική φυσιογνωμία του Βυζαντίου, όπως και στην προϊστορία του Βυζαντίου.

Φιλοδοξία της σειράς των εκπομπών είναι να προσφέρει στους ακροατές του ΣΚΑΪ 100,3 μια νέα, φρέσκια ματιά στο κομμάτι αυτό του ιστορικού μας παρελθόντος, που μόλις τον 20ό αιώνα η επιστημονική έρευνα ανέδειξε ως λίκνο του μεσαιωνικού πολιτισμού με πολυποίκιλες επιδράσεις στον κοινωνικό, θρησκευτικό και πνευματικό βίο της Ευρώπης και των νεοελλήνων.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Εγγραφή στο all greek radio news