MRB-Focus: Δεν υπάρχει καρτέλ στις ακροαματικότητες του ραδιοφώνου

Διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία διαψεύδουν τα λεγόμενα της εισηγήτριας προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσαν οι ιδιωτικές εταιρίες μετρήσεων ακροαματικότητας ραδιοφώνου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Business Today. Η επιτροπή ανταγωνισμού έκανε λόγο για συνεργασία μεταξύ των δυο εταιριών που στοχεύει στην ίδρυση μονοπωλίου στην αγορά της ακροαματικότητας ραδιοφώνου. Σύμφωνα με την Focus το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται η εισηγήτρια «βασίζεται σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ενδεχόμενης συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας μας και της εταιρείας MRB Hellas, η οποία ουδέποτε υλοποιήθηκε στην πράξη»

Η MRB επίσης διευκρίνησε ότι "ο διαγωνισμός που προκήρυξε η ΑΕΜΑΡ το 2010 για τη μέτρηση της Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής και στον οποίο η ΜRB ΕΛΛΑΣ είχε συμμετάσχει σε Ένωση με τη Focus Bari A.E., ματαιώθηκε μετά την προκήρυξή του" και άρα οποιαδήποτε συμφωνία είχε προηγηθεί μεταξύ των δύο εταιριών δεν ισχύει, και κατά συνέπεια δεν υφίσταται παράβαση.

Η συνεδρίαση της επιτροπής ανταγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και θα μάθουμε για την έκβαση της υπόθεσης.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news