Ηλεκτρονικές οι άδειες ραδιοερασιτεχνών στις ΗΠΑ - καταργούνται οι έντυπες

Ξεκινώντας από τις 17 Φεβρουαρίου, η Ομοσπονδιακή Αρχή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ δεν θα εκδίδει συστηματικά έντυπες άδειας Ραδιοερασιτεχνών σε αιτούντες και δικαιούχους. Η Επιτροπή έχει κάνει σαφές εδώ και αρκετό καιρό ότι η επίσημη άδεια άδεια των Ραδιοερασιτεχνών είναι το ηλεκτρονικό αρχείο που υπάρχει στο σύστημα έκδοσης αδειών Universal (ULS), αν και η συνέχιζε να εκτυπώνει και να ταχυδρομεί τις άδειες σε έντυπη μορφή. Αυτό θα σταματήσει τον επόμενο μήνα.

«Βρίσκουμε ότι αυτή η ηλεκτρονική διαδικασία θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, διευκολύνοντας την πρόσβαση στις επίσημες άδειες στο ULS, μειώνοντας το χρονικό διάστημα μεταξύ της χορήγησης της αίτησης και της πρόσβασης στην επίσημη άδεια, ενώ θα επιφέρει και μείωση του ρυθμιστικού κόστους," είπε το γραφείο Ασύρματων Τηλεπικοινωνιών της FCC (WTB). Σύμφωνα με το WTB, οι νέες διαδικασίες θα εξοικονομήσουν τουλάχιστον 304 χιλιάδες δολάρια ετησίως, συμπεριλαμβανομένου του κόστους προσωπικού.

Στις παρατηρήσεις που κατέθεσε στις 5 Νοεμβρίου, η ένωση ραδιοεραστιεχνών ARRL συνιστά ότι η FCC θαπρέπει να "λάβει σοβαρά υπόψη της τη συνέχιση μιας προεπιλεγμένης διάταξης για την αποστολή ενός πρώτου έντυπου εγγράφου άδειας για τους νέους δικαιοδόχους ραδιοερασιτεχνισμού, μαζί με λεπτομερείς, απλές οδηγίες για το πώς να κάνουν τις επιλογές που δίδονται στην ανακοίνωση σε σχέση με τη μελλοντική τροποποίηση ή την ανανέωση αδειών."

Η ARRL και άλλοι που φορείς ραδιοερασιτεχνισμού που υπέβαλαν σχόλια, ανησυχούν επίσης ότι αν το έγγραφο αδείας δεν τυπώνεται σε διακριτικό απόθεμα χαρτιού, η γνησιότητά του θα μπορούσε να αμφισβητηθεί σε περιπτώσεις, όπως στην απόκτηση πινακίδας με το σήμα κλήσης. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η FCC είπε ότι ένα υδατογράφημα "επίσημο αντίγραφο" θα εκτυπώνεται σε κάθε σελίδα της επίσημης άδειας που ο δικαιοδόχος ζητά από το ηλεκτρονικό σύστημα ULS. Η WTB σταμάτησε πρόσφατα τη χρήση διακριτικού χαρτιού για την παραγωγή αδειών σε έντυπη μορφή και έχει πραγματοποιεί την εκτύπωση τους σε «λευκό ανακυκλωμένο χαρτί.» Το Προεδρείο λαμβάνει γνώση ότι το απόθεμα χαρτιού που χρησιμοποιούσε ήταν έξι φορές πιο ακριβό από ό, τι το απλό ανακυκλωμένο χαρτί που χρησιμοποιεί τώρα.

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news