Αρνητική στάση του «Βήμα FM» προς τη νέα κυβέρνηση

Ενδιαφέρον παρουσιάζη η αλλαγή η μη της στάσης των ΜΜΕ απέναντι στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάληψη της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά θα εστιάσουμε στο Βήμα FM με αφορμή άρθρο της Άντας Ψαρρά στην (φιλο-συριζαίικη φυσικά) Εφημερίδα των Συντακτών. Στο άρθρο της σχολιάζει την αρνητική στάση του ραδιοφωνικού σταθμού του ΔΟΛ, Βήμα FM, απέναντι στη νέα κυβέρνηση. Μάλιστα υποννοεί ενδεχομένως ότι υπάρχει ένα μπέρδεμα στο ΔΟΛ για το τι γραμμή πρέπει να κρατήσουν, καθώς ο τίτλος του άρθρου είναι "Στο Βήμα FM διαβάζουν «ΤΑ ΝΕΑ»;", υπογραμμίζοντας την αντιδιαστολή ανάμεσα στη στάση του ραδιοφώνου και της εφημερίδας του ομίλου, που κυκλοφόρησε με κόκκινο εξώφυλο. Επίσης επισημαίνει ότι "ανάμεσα στη σαφή πολιτική τοποθέτηση και στα αστειάκια ξεγλιστρούν «αθώα» ψέματα, ανακρίβειες και προσβλητικά προσωπικά σχόλια."

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι "Η «εναλλακτική» φωνή ειδικά του κ. Χιώτη που υποτίθεται ότι ήταν μετριοπαθής με τον ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκε στην καλύτερη περίπτωση στο «σιγά μην κάνει όσα λέει όταν αναλάβει». Η δε αγαπημένη έκφραση του Γ. Παπαχρήστου για το «αριστερό αγόρι» ήταν το καθημερινό σλόγκαν, βαρετά επαναλαμβανόμενο, μήπως και… πιάσει. Δεν έπιασε, όπως αποδείχτηκε."

Σύμφωνα με την Άντα Ψαρρά τέλος αναφέρθηκαν από τον ραδιοφωνικόο αέρα τρεις ψευδείς πληροφορίες, σχετικά με την τράπεζα θεμάτων, την επαναπρόσληψη των καθαριστριών και τους συμβούλους του Βαρουφάκη, καθώς και την υποτιθέμενη «αναθεώρηση»  της σύμβασης του ΟΛΠ με την Cosco. Τέλος, σεξιστικό χαρακτηρίζει το ανέκδοτο που μεταδόθηκε, ότι "Ο Ομπάμα είπε στον Τσίπρα να προσέχει την πρωθυπουργό της Δανίας γιατί βγάζει selfies και κινδυνεύει κι αυτός να «τιμωρηθεί» από τη γυναίκα του όπως τιμωρήθηκε και ο ίδιος."

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Οι σταθμοί που στην Ελλάδα αυτοαποκαλούνται "ενημερωτικοί" μόνο ενημερωτικοί δεν είναι. Στην πραγματικότητα αφιερώνουν μεγάλο μέρος του προγράμματος σε σχόλια, παραπολιτικά κουτσομπολιά, ανούσιες συζητήσεις και συνεντεύξεις με πολιτικούς χωρίς νόημα. Στο εξωτερικό οι ενημερωτικοί σταθμοί μεταδίδουν κυρίως ειδήσεις, ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις και οι πολιτικοί βγαίνουν λιγότερο συχνά στα ΜΜΕ. Πόσο "ενημερωτική" είναι μία εκπομπή στην οποία ο παρουσιαστής απλώς σχολιάζει (μόνος του ή με παρέα) σαν να βρίσκεται στο καφενείο του χωριού;

Θα συμφωνήσω μαζί σας, με τη διαφορά ότι στο εξωτερικό υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε σταθμούς ενημερωτικούς και σταθμούς «καφενείο». Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει σκέτη ροή ειδήσεων, στη δεύτερη παίζει πάρα πολύ το μοντέλο με τις γνώμες των ακροατών. Η διάκριση ωστόσο είναι σαφής. Παράδειγμά μου το BBC5live και το TalkSports στη Βρετανία.

Εγγραφή στο all greek radio news