Επεκτείνουν τις δικτυώσεις στην επαρχία τα ραδιόφωνα της Αθήνας

Συνεχίζουν τα ραδιόφωνα της Αθήνας να επεκτείνουν τις δικτυώσεις τους στην επαρχία. Όπως προκύπτει από τις συνεδριάσεις του ΕΣΡ, αλλά και από δελτία τύπου των ίδιων των ραδιοφωνικών σταθμών, μια σειρά από νέες δικτυώσεις διασφαλίζουν την αναμετάδοση προγράμματος στις επαρχιακές πόλεις από τοπικά ραδιόφωνα. Πρώτα και καλύτερα φυσικά τα ενημερωτικά ραδιόφωνα δεδομένων και των θερμών πολιτικών εξελίξεων.

Ο Παραπολιτικά FM αναμεταδίδεται ήδη στα Χανά από τον Antenna Δυτ. Κρήτης (αφού λύθηκε η δικτύωση του τελευταίου με το Βήμα FM), ενώ στο νομό Μαγνησίας βγαίνει από τους 96,1 του Ράδιο Μαρκόνι (που παλαιότερα συνεργάζονταν με τον Αθήνα 9.84). Ο Αθήνα 9.84 χάνει ως συνεργάτη τον Στυλίδα FM. Ο Σκάι Αρκαδίας και επισήμως αναμεταδίδεται στην Αρκαδία από τον Σκάι 102,8 (που παλαιότερα αναμετέδιδε τον Alpha Radio).

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» πρόσθεσε πρόσφατα στο δίκτυό του τον «Κόκκινο 88 FM» στη Λαμία (πρώην Μελωδία), τον Star FM 88,4 στο Ηράκλειο, τον Alpha News στα Δωδεκάνησα, τον FM1 Σύρου (101FM) στις Κυκλάδες, και το Ράδιο Melody 96.8 στη Λήμνο.

Στην επαρχία επίσης πηγαίνουν και τα μουσικά ραδιόφωνα, καθώς εγκρίθηκε η συνεργασία του νεότευκτου Athens Nitro Radio με τον Diva FM της Κoζάνης. Τέλος, προχωράει η «εσωτερική» δικτύωση του μουσικού συγκροτήματος «Κέφι FM» στη δυτική Ελλάδα, καθώς εγκρίθηκε άδεια δικτύωσης μεταξύ των τοπικών ραδιοσταθμών Kefi Αιτωλοακαρνανίας και Kefi Ηλείας.

Σχόλια

Ναι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά όταν έχουν τη δικτύωση στον αυτόματο πιλότο. Οι τοπικές διαφημίσεις πέφτουν όποτε να ναι και καλύπτουν το αθηναϊκό πρόγραμμα. Συχνά μάλιστα είναι πολύ περισσότερες από το πρόγραμμα της Αθήνας (φθηνότερες γαρ), οπότε η επικάλυψη είναι... αναγκαστική για να είναι εντάξει ο τοπικός σταθμός με τους πελάτες του. Πολλοί τοπικοί πατάνε πάνω στα δελτία ειδήσεων του ημιώρου. Υπάρχει επίσης τοπικός σταθμός στην Πελοπόννησο που έχει ηχογραφημένο το δελτίο ειδήσεων του ημιώρου και το πετάει μονταρισμένο πάνω στην αλλαγή της ώρας, ώστε να μην «κουράζει» τους ακροατές και να έχει περισσότερο χρόνο για διαφημίσεις.

Πάντως αν έπαιρναν το ζήτημα στα σοβαρά, θα μπορούσε να υπάρξει ένα σύστημα αυτοματισμού με το οποίο ο αθηναϊκός σταθμός δίνει «σήμα» για τις διαφημίσεις στους αναμεταδότες, ώστε οι κατά τόπους αυτόματοι πιλότοι να ξέρουν πότε να ρίξουν τις τοπικές διαφημίσεις. Βέβαια τέτοιο λογισμικό δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Σχετικά με το λογισμικό για αυτόματη αναμετάδοση, αγαπητό radiofono σε πιάνω λίγο αδιάβαστο..... Λογισμικό υπάρχει, λειτουργεί και πάει μια χαρά. Το γιατί δεν χρησιμοποιείται είναι ένα άλλο θέμα.........

[quote=radiofono.gr]

Και σε ποιους από τους αθηναϊκούς υπάρχει;

[/quote]

Το πρόγραμμα είναι το γνωστό automation Jazler και δίνει αυτήν την δυνατότητα σε αναμεταδότες που χρησιμοποιούν το ίδιο πρόγραμμα. Απο την Αθήνα, απ' όσο ξέρω το χρησιμοποιεί ο Εν Λευκώ 87,7 στην δικτύωσή του με τον D-Code 96.2.

Φίλος μου έστειλε το link για το συγκεκριμένο άρθρο, και διαβάζοντας τα σχόλιά σας επιβεβαιώνω ότι υπάρχει σύστημα συγχρονισμού διαφημιστικών breaks στον Jazler μεταξύ Αθηναικού και επαρχιακών ραδιοφώνων. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρησιμοποιείται ευρέως. Πρέπει να έχει το ίδιο λογισμικό και ο σταθμός της Αθήνας και ο σταθμός της επαρχίας. Νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα αμέλειας όμως, και από τις 2 πλευρές. Όποιος ενδιαφέρεται πάντως μπορεί να επικοινωνήσει με το Jazler Support για περισσότερες πληροφορίες.

Ευχαριστούμε πολύ για την επισήμανση, είναι όντως ένα σημαντικό feature. Τι γίνεται στην περίπτωση που αναφέραμε παραπάνω, όταν δηλαδή οι διαφημίσεις του τοπικού σταθμού είναι περισσότερες από αυτές του δικτυωμένου αθηναϊκού;

Εκει δεν μπορούν να γινουν πολλά. Θα παιξει τις διαφημισεις και θα επιστρέψει στον Αθηναικό σταθμό όταν τελειώσουν. Αν οι διαφημίσεις ειναι λιγότερες από τον Αθηναικό, παίζει μουσική μέχρι να τελειώσει ο Αθηναικός και να ξανασυνδεθεί. Είχε πέσει η ιδέα na ηχογραφεί το Αθηναικό στο παρασκήνιο και να το παιζει μετα τις διαφημίσεις με χρονοκαθυστέρηση, αλλα δεν το έκανα γιατί δεν το πήρα ζεστά, αφού είδα λίγο ενδιαφέρον.

Κε Βαλασέλη θέλω να ρωτήσω αν μπορεί να γίνει κάποιο είδος συγχρονισμού και με τα άλλα προγράματα.

Εγώ χρησιμοποιώ το Τζάζλερ ενω ο Αθηναικός μπρόαντκαστ.

ευχαριστώ

Εγγραφή στο all greek radio news