Προβλήματα στο κοινωνικό ραδιόφωνο του Λονδίνου που πήρε θέση για το δημοψήφισμα της Σκωτίας

Το κοινωνικό ραδιόφωνο του Λονδίνου Resonance FM έχει βρεθεί σε μπελάδες με την βρετανική αρχή ραδιοτηλεόρασης Ofcom, μετά την εκπομπή ενός προγράμματος για την ημέρα του δημοψηφίσματος της Σκωτίας, λέγοντας στους ακροατές τι πρέπει να ψηφίσουν. Ο σταθμός λέει ότι δεν σχεδίαζε καμία συγκεκριμένη κάλυψη της εκδήλωσης, αλλά μια συγκεκριμένη εκπομπή αποφάσισε να παίξει ένα ωριαίο πρόγραμμα για το σκωτσέζικο ροκ δύο ημέρες πριν από την εκδήλωση. Αλλά η εκπομπή επαναλήφθηκε κατά την ημερομηνία της ψηφοφορίας περιλαμβάνοντας αναφορές από τον παρουσιαστή, όπως:

Το «Wanted» σήμερα παίζει  τραγούδια της Σκωτίας. Μια ώρα με τραγούδια της Σκωτίας στον απόηχο των εκλογών είναι στον αέρα. Νομίζω ότι πρόκειται να πάει «ναι», και
θα πάμε να γιορτάσουμε αυτή το μεγάλο, ένδοξη γεγονός ότι η Σκωτία θα είναι μέρος μιας μεγάλης, ομοσπονδιακής Ευρώπης. Όλοι θα είναι μαζί, καθώς ζούμε σε μια παγκόσμια οικονομία. Είμαστε όλοι αλληλοεξαρτώμενοι σε κάτι άλλο.»

Η Ofcom θεωρεί ότι αυτές οι δύο εκπομπές αυτής της έκδοσης του Wanted θέσει ζητήματα που δικαιολογούν έρευνα μετά από μία μόνο καταγγελία που έλαβε. To  αρθρο 5.13 του κώδικα ραδιοφωνικής εκπομπής λέει  οι "ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί δεν θα πρέπει να δίνουν υπερβολική έμφαση στις απόψεις και τις γνώμες συγκεκριμένων προσώπων ή φορέων σε θέματα πολιτικής ή αγοράς και τα θέματα που αφορούν τις δημόσιες πολιτικές σε όλα τα προγράμματα που περιλαμβάνονται σε κάθε υπηρεσία ... θα πρέπει να μεταδίδονται στο σύνολό τους".

Ο Αδειούχος ζήτησε συγγνώμη και δέχθηκε ήταν μια παραβίαση του κώδικα, λέγοντας ότι έκρινε ότι η εκπομπή ήταν: "ένα σοβαρό λάθος". Είπε ότι η επαναλαμβανόμενη εκπομπή ήταν «εκ παραδρομής».

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news