Νέα πολύγλωσση υπηρεσία από τη Deutsche Welle και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και η Ντόιτσε Βέλε έχουν συμφωνήσει για την ίδρυση μιας νέας πολύγλωσσης υπηρεσίας πολυμέσων  για να προωθήσουν την κάλυψη από τα ΜΜΕ της Γερμανίας στο εξωτερικό. Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) θα συμβάλλει με το περιεχόμενο που παρέχεται από την υπηρεσία.

Η νέα υπηρεσία πολυμέσων ξένων γλωσσών, που χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, με ετήσιο σταθερό προϋπολογισμό, θα διανέμει καθημερινά ειδήσεις και βασικές πληροφορίες από γερμανική σκοπιά στα συνεργαζόμενα μέσα ενημέρωσης και τελικούς καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Εστιάζοντας σε ειδήσεις από τη Γερμανία και για θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το γερμανικό κοινό, το περιεχόμενο θα  παράγεται στα γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά και αραβικά, καλύπτοντας επίσης μια ποικιλία από σχετικών θεμάτων της περιφέρειας.

Τονίζοντας τη σημασία της νέας αυτής συνεργασίας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier, είπε: «Η ταχεία ανάπτυξη στον κόσμο της επικοινωνίας έδειξε πόσο σημαντικό είναι με ποιον τρόπο και με ποια ταχύτητα κατανέμονται οι ειδήσεις. Τα διαδικτυακά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν ένα ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο, π.χ. μια «έκτακτη είδηση» συχνά εξαπλώνεται πιο γρήγορα τώρα στο Twitter από ότι ένα έκτακτο δελτίο από τα παραδοσιακά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Προκειμένου μια είδηση να φτάσει στον παραλήπτη, δεν πρέπει μόνο να σταλεί από ένα μέσο που χρησιμοποιείται, αλλά και σε μια γλώσσα που είναι κατανοητή από την ομάδα-στόχο. Και πρέπει να περιέχει ενημερωμένες πληροφορίες που να κεντρίζουν το ενδιαφέρον, επίσης.»

«Για να συμβαδίσουμε με την εξέλιξη αυτή, έχουμε συνειδητά αποφάσισε να προωθήσουμε την υπηρεσία πολυμέσων ξένων γλωσσών της Deutsche Welle και του DPA. Η νέα υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα διανομής ενημερωμένων και υψηλής ποιότητας ειδήσεων από και για τη Γερμανία, και ως εκ τούτου να προβάλει περαιτέρω μια θετική εικόνα της Γερμανίας στο εξωτερικό» επισημαίνει ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Steinmeier.

Ο Γενικός Διευθυντής της DW, Πίτερ Λίμπουργκ χαιρέτισε την υποστήριξη από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η υπηρεσία αυτή βοηθάει στην παροχή ενός πλαισιού που να υποστηρίζει πολλά μέσα ταυτόχρονα και να αντεπεξέρχεται στο πολιτικό και οικονομικό βάρος της Γερμανίας στον κόσμο. Η διαπολιτισμική κατανόηση είναι το κλειδί για μακροχρόνιες συνεργασίες.  Θέλουμε την προώθηση αυτής της κατανόησης μέσω της ειλικρινούς, ανεξάρτητης άποψης της Γερμανίας.»

Η νέα υπηρεσία απευθύνεται σε παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, καθώς και σε χρήστες των online portals πολυμέσων. Συνδυάζει ψηφιακές, διαδραστικές και παραδοσιακές μορφές και είναι προσαρμόσιμη στις ειδικές ανάγκες των αντίστοιχων συνεργατών. Η Deutsche Welle εντατικοποιεί τη συνεργασία της με το dpa με την παροχή από κοινού της υπηρεσίας πολυμέσων σε ξένες γλώσσες. Θα μεταδίδει ρεπορτάζ από το πρακτορείο ειδήσεων στις τέσσερις γλώσσες της νέας υπηρεσίας, η οποία θα είναι διαθέσιμη δωρεάν.

«Οι δημοσιογράφοι του dpa και οι ανταποκριτές στέλνουν ρεπορτάζ από περίπου 60 τοποθεσίες στη Γερμανία, καθώς και, από γερμανικής σκοπιάς, για όλα τα συναφή θέματα ειδήσεων από περισσότερες από 100 άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο», λέει ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του DPA Michael Segbers. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η νέα πολύγλωσση υπηρεσία υποστηρίζεται από την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην ενημέρωση των πολιτών σε όλο τον κόσμο σχετικά με τις γερμανικές απόψεις σχετικά με σημαντικές περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις."

Το όλο πακέτο θα διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο από την Deutsche Welle. «Το κλειδί για την επιτυχία είναι παγκόσμιο δίκτυο DW και της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, σε συνδυασμό με τις εμπειρίες και τις προοπτικές του DPA," λέει ο Λίμπουργκ.

γεωγραφική τοποθεσία: 

Εγγραφή στο all greek radio news