Μαρία Σπυράκη: Να απομακρυνθεί ο Αρβανίτης από το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» σε εκδήλωση στην Λαμία. Ο Κώστας Αρβανίτης, επικαλούμενος δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού L” Express αποκάλεσε όχι μια αλλά δύο φορές τον πρωθυπουργό «μ…α». «Είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μ…α. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι τον λένε. Είναι ότι είναι μ…ας». Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, η αναφορά έγινε σε εκδήλωση στη Λαμία για τα μέσα ενημέρωσης με θέμα: «Η κρατική βία στα χρόνια των μνημονίων και ο ρόλος των ΜΜΕ.

Την απομάκρυνση Κώστα Αρβανίτη από τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» ζητά η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. Με ανακοίνωσή της η κυρία Σπυράκη αναφέρει: «Οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης κατά του Πρωθυπουργού δεν μας εξέπληξαν. Ο Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”, ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο διάλογο. Το ερώτημα είναι, πλέον, αν ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον κ. Αρβανίτη. Η άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του Διευθυντή του ραδιοφώνου που χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητη για κάθε πολίτη που σέβεται τον εαυτό του. Καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν, εδώ και τώρα, την υβριστική συμπεριφορά του».

«Ουδέποτε υπήρξα υβριστής, αλλά στέκομαι στην ουσία των γεγονότων, θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να απολογείται όχι μόνο γιατί επιχείρησε να αξιοποιήσει μικροπολιτικά το αποτρόπαιο έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 10 συναδέλφους μου, αλλά και γιατί εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L' express», παραφράζοντας τη γελοιογραφία του Charlie Hebdo έγραψε "C'est dur d'être aimé par des cons" αναφερόμενη ονομαστικά στον κ. Σαμαρά, του οποίου  το  ρατσιστικό παραλήρημα έκανε το γύρο του κόσμου. Η απαίτηση της εκπροσώπου της ΝΔ για απομάκρυνση απόλυση δημοσιογράφου από το Κόκκινο εντάσσεται στην πάγια κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει την χώρα στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως (99η) σε ότι αφορά στην ελευθερία του τύπου.»

ουδέποτε υπήρξα υβριστής, αλλά στέκομαι στην ουσία των γεγονότων, θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να απολογείται όχι μόνο γιατί επιχείρησε να αξιοποιήσει μικροπολιτικά το αποτρόπαιο έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 10 συναδέλφους μου, αλλά και γιατί εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. - See more at: http://left.gr/news/apantisi-toy-kosta-arvaniti-sti-maria-spyraki#sthash.StOwXKtl.dpuf

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

η μαρια σπυρακη να φυγει και οχι αυτος του συριζα αντε γιατι η παλιομ.........η πολυ αερα εχει παρει τελευταια στην τηλεοραση εξω οι κ..ωδημοκρατες

Εγγραφή στο all greek radio news