Νέες αποφάσεις του ΕΣΡ για τη Χίο, κλείνει η Εκκλησία

Δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση του ΕΣΡ σχετικά με την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει ο σταθμός 1ο Πρόγραμμα Χίου, ιδιοκτησίας Καζάνα Ιωάννη (γνωστού στη Χίο και ως "Αθάνατος") κατά της απόφασης για "οριστική διακοπή λειτουργίας". Το ΕΣΡ απέρριψε την αίτηση θεραπείας του σταθμού και ως εκ τούτου δεν συγκαταλέγεται στους νομίμως λειτουργούντες, ενώ στη λήψη της απόφασης λήφθηκε υπόψιν η παρεμβολή στην αεροναυτιλία. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί το "περίεργο" της υπόθεσης, καθώς ραδιοφωνικός σταθμός με παρόμοιο όνομα που φαίνεται να είναι μεταγενέστερο, το 2ο Πρόγραμμα Χίου, έχει λάβει βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας και εκπέμπει κανονικά.

Ας σημειωθεί ότι έχει δημοσιευτεί και η απόφαση "οριστικής διακοπής λειτουργίας" και για το ραδιοφωνικό σταθμό Chios Radio Deejay, o οποίος ανήκει στην ίδια οικογένεια. Τελικά, αυτός που "πλήρωσε" είναι ο Athens Radio DJ της Αττικής, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, για παράνομη δικτύωση με τον ομώνυμο ραδιοσταθμό της Χίου.

Τέλος, απόφαση διακοπής λειτουργίας δημοσιεύτηκε και για τον ραδιοσταθμό ΣΗΜΑΝΤΡΟ, της Μητρόπολης Χίου.

Nα θυμίσουμε ότι τα ερτζιανά της Χίου ξαναβρέθηκαν πρόσφατα στην επικαιρότητα, όπως μπορείτε να διαβάσετε σε σχετικό άρθρο .

γεωγραφική τοποθεσία: 

Σχόλια

Για να σου ληθεί η απορία:

 

Το 1ο πρόγραμμα Χίου δήλωσε κάποια στιγμή πτώχευση και ο ιδιοκτήτης του είχε προβλήματα υγείας και μάζευε χρήματα να κανει εγχειρίσεις. Έφυγε από τη Χίο και έκλεισε το σταθμό

http://www.hri.org/E/2001/01-03-09.dir/keimena/greece/greece2.htm

Μετά από 2-3 χρόνια από το κλείσιμο, άνοιξε ξανά το ραδιοφωνικό σταθμό. Έτσι δεν αποδείκνυε ότι όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε αδιάλειπτα ;-) Αυτό είναι το μυστικό

Το απόκομμα που επισυνάπτεις αναφέρεται στα Χριστούγεννα του 2000-2001, άρα πιθανότατα ο σταθμός λειτουργούσε πρωτύτερα, το Νοέμβρη του 1999. Κατά κάποιο περίεργο λόγο, ωστόσο, το ΕΣΡ επιμένει ότι δεν υπάρχει "αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργούσε κατά την 1.11.1999" .

Εξίσου περιέργως, σε καμιά από τις αποφάσεις για κλείσιμο σταθμού δεν έχει αναφερθεί ως κριτήριο η περίπτωση μη αδιάλειπτης λειτουργίας. Αντιθέτως, έχουν νομιμοποιηθεί σταθμοί απλά και μόνο με αποκόμματα εφημερίδων ή με γνωμοδοτήσεις εκκλησιαστικών συμβουλίων, χωρίς να εξεταστεί καν η περίπτωση μη αδιάλειπτης λειτουργίας, οι απαραίτητες αποδείξεις της ΔΕΗ κλπ. Περίεργο αλλά συνέβη. 

Η "Βεβαίωση Νομίμου Λειτουργίας" (το λέει και η ίδια η λέξη) βεβαιώνει ότι η επιχείριση λειτουργεί νόμιμα.

Αν κάνεις παρεμβολές σε αεροδρόμιο (κρατική συχνότητα) και μετά ζητήσεις βεβαίωση, εννοείται ότι δεν σου βεβαιώνουν ότι λειτουργείς νόμιμα Wink

Καλά, άμα οι σταθμοί που παρεμβάλονται σε κρατική συχνότητα έχαναν την Βεβαίωση Νόμιμης Λιετουργίας, τότε θα έπρεπε να είχαν κλείσει οι μισοί σταθμοί της Ελλάδας. Στη χειρότερη έχουν πέσει πρόστιμα, εκτός από έναν σταθμό των Κυκλάδων που το είχε παρακάνει, οπότε τον κλείσανε αλλά ανακαλέσανε την απόφαση μόλις απέδειξε ότι έχει "μαζέψει" τα πολλά πολλά.

Εγγραφή στο all greek radio news