δέκτες

Υποκατηγορίες

Η απελευθέρωση του κρατικού ραδιοφώνου: σε 2 χρόνια χωρίς διαφημίσεις

Την επιδίωξή τους να σταματήσει η μετάδοση διαφημίσεων από την κρατική ραδιοτηλεόραση έχουν κάνει σαφή οι προϊστάμενοι της ΕΡΤ, υπουργοί και γενικοί διευθυντές. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια υπόσχεση η οποία πλανάται στους διαδρόμους των αρμόδιων υπουργείων εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εξαγγελίες, η ΕΡΤ θα μειώσει σταδιακά τις διαφημίσεις στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να απαλλαγεί τελείως από αυτές μετά από δυο χρόνια.  Read more »Η απελευθέρωση του κρατικού ραδιοφώνου: σε 2 χρόνια χωρίς διαφημίσεις;

iPhone: Δορυφορικό ραδιόφωνο και πλοήγηση μέσω ραδιοφωνικού χάρτη

Η Apple κατοχύρωσε νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το Σύστημα Ραδιοφώνου του iPhone, το οποίο περιλαμβάνει σύνδεση κάρτας σε Mac, καθώς και την ιδέα για σύνδεση με δορυφορικό ραδιόφωνο. Εκτός αυτού, το  ενσωματωμένο στο iPhone 5 ραδιόφωνο μπορεί επίσης να μεταδίδει δεδομένα και να εντοπίζει τη θέση του χρήστη με βάση ραδιοφωνικό χάρτη Read more »iPhone: Δορυφορικό ραδιόφωνο και πλοήγηση μέσω ραδιοφωνικού χάρτη.

Ηχογραφήστε ραδιοσταθμούς... από την τσέπη σας!

Ένα ραδιοφωνάκι με πρωτοποριακή λειτουργία εγγραφής μουσικής για την οποία τιμήθηκε με δύο βραβεία Innovation Honoree το 2008 και το 2009 στην μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES καθώς και με το βραβείο Peer Awards 2009 κυκλοφορεί τώρα στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για το The Ripper, ένα gadget που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τα τραγούδια που μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός, απομονώνοντας τις διαφημίσεις ή τη φωνή του ραδιοφωνικού παραγωγού, και να τα αποθηκεύει ψηφιακά σε μορφή mp3! Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει τον αγαπημένο του ραδιοφωνικό σταθμό και να εισάγει την κάρτα μνήμης SD/MMC/MS ή μία μονάδα μνήμης USB Read more »Ηχογραφήστε ραδιοσταθμούς... από την τσέπη σας!.

Ραδιόφωνα σε μέγεθος κόκκου άμμου

29-01-08_220203_21.jpgdot_clear.gif

Ραδιόφωνα τρανζίστορ, σε μέγεθος κόκκου άμμου, με ικανότητα να λαμβάνουν τους ενημερωτικούς σταθμούς της οδικής κυκλοφορίας, βασισμένους στη νανοτεχνολογία, παρουσίασαν Αμερικανοί ερευνητές.

Τα μικροσκοπικά ραδιόφωνα κατασκευάσθηκαν από νανοσωλήνες ανθρακονήματος, πολύ μικρά νήματα ατόμων άνθρακα, ενώ οι δημιουργοί τους εκτιμούν ότι θα ανοίξουν το δρόμο στην κατασκευή ταχύτερων ηλεκτρονικών συσκευών. Read more »Ραδιόφωνα σε μέγεθος κόκκου άμμου

Αξεσουάρ για λήψη ψηφιακού ραδιοφώνου από τα i-Pod.

Η εταιρία Frontier Silicon θα συνεργαστεί με την Roberts Radio προκειμένου να κατασκευαστεί ένα αξεσουάρ που θα συνδέεται στο i-Pod και θα επιτρέπει στους χρήστες του να συντονίζονται στους DAB ψηφιακούς ραδιοσταθμούς της επιλογής τους. Το αξεσουάρ, που είναι το πρώτο του είδους του, έχει διαστάσεις 52 x 32 x 8 χιλιοστά και βασίζεται στην τεχνολογία του Kino 2 DAB IC της πρώτης εταιρίας.

[img_assist|nid=898|title=|desc=|link=none|align=left|width=273|height=300]

  Read more »Αξεσουάρ για λήψη ψηφιακού ραδιοφώνου από τα i-Pod.

Ραδιοφωνάκια... με μανιβέλα!

[img_assist|nid=896|title=|desc=|link=none|align=left|width=250|height=250]Η Εταιρία Ραδιοφωνίας Άπω Ανατολής (FEBC), στην Καμπότζη, εργάζεται προκειμένου να διανείμει μερικές εκατοντάδες ραδιοφωνάκια με ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια χειρός, σε ολόκληρη τη χώρα, τις επόμενες μέρες. Ακολουθεί την παρουσία της FEBC Κορέας στον εκτελώντα χρέη Πρωθυπουργού Sok An. Από τα 5.000 ραδιόφωνα με ηλεκτρογεννήτρια χειρός, που παρουσιάστηκαν, τα 1.000 δόθηκαν στην FEBC Καμπότζης για διανομή.

Πολλοί από τους ακροατές δυσκολεύονται να προμηθευτούν μπαταρίες καθώς διαμένουν σε απομονωμένες περιοχές. Έτσι, τα ραδιοφωνάκια με τη μανιβέλα αποτελούν μια εξαιρετικά ευπρόσδεκτη άνεση.

Πηγή: Mission Network News. Read more »Ραδιοφωνάκια... με μανιβέλα!

Εγγραφή στο all greek radio news Εγγραφή στο δέκτες